Ljubitelji fotografije otkrijte snagu kamere Huawei Pura 70 Pro mobitela

by Putopis

Ljubitelji fotografije znaju koliko je važno imati kvalitetnu kameru na mobitelu. Onu koja je uvijek pri ruci i koja može „uhvatiti“ svaki bitni trenutak. Bez obzira fotografira li se po danu ili po noći, slika li se pejzaž ili sitni detalj, uspomena s putovanja, drage osobe ili voljeni ljubimci. Imali smo priliku testirati kameru novog Huawei Pura 70 Pro mobitela. Sa sigurnošću možemo reći da je nova kamera odlična za sve navedeno, ali i puno, puno više. Ovaj uređaj omogućuje da budete kreativni na bezbroj načina te iskoristite sve opcije koje nudi napredna tehnologija kamere. 

Jednostavnost, elegancija i napredna tehnologija

Huawei Pura 70 je nasljednik P serije mobitela, a mi smo testirali Pro verziju. Odmah smo uočili elegantni dizajn i jedinstveni trokutasti oblik na poleđini mobitela gdje su smještene tri kamere. Riječ je zapravo o Forward Symbol dizajnu koji spaja eleganciju i jednostavnost. Dodali bi još da ovaj simbol  forward ujedno predstavlja i naprednu tehnologiju ugrađenu u Huawei Pura 70 pametni telefon. Mobiteli iz serija Pura 70 i Pura 70 Pro mogu se nabaviti u klasičnoj crnoj i bijeloj boji, a modeli Pura 70 Ultra u zelenoj, smeđoj i crnoj boji. 

Hvar kroz objektiv Huawei Pura 70 Pro kamere

Kameru mobitela testirali smo na putovanju na otok Hvar, a posjetili smo i dolinu Neretve te Mali Ston. Motiva za fotografiranje bilo je na svakom koraku. Ovo je vjerojatno najfotografiranija ulica u gradu Hvaru koja očarava svojom raskošnom bungevilom. 

Zabilježili smo i nekoliko motiva s glavnog gradskog trga Pjace po danu te noćne kadrove pogleda na grad i rivu.

Huawei nas je odavno oduševio svojim noćnim fotografijama, tako da niti sada nije bilo drugačije.

Huawei Pura 70 Pro ima tri stražnje kamere. Ultra Lightning kameru od 50 MP i F1.4 – F4.9 otvor blende. Ultra – širokokutnu kameru od 12.5 MP s F2.2 otvorom blende te Ultra Lightning makro telefoto kameru od 48 MP s F2.1 otvorom blende. Prednja selfie kamera ima 13 MP.  Kameru smo “morali” isprobati i za večerom.

Umjetnost je oduvijek zauzimala važno mjesto u Hvaru. Najstarije javno kazalište u Europi nalazi se upravo u gradu Hvaru. Izgrađeno je 1612. godine zaslugom hvarskog kneza Pietra Semitecola. Hvarsko kazalište smješteno je na Pjaci, na prvom katu iznad Arsenala.

Do njega vode stepenice i velika terase koja ujedno pruža i najbolji pogled na grad. Svakako preporučamo da ga posjetite. 

Impresivna UNESCO baština – čipka od agave

Hvar je poznat i po čipki od agave koja se nalazi na UNESCO listi svjetske nematerijalne baštine. Ovu unikatnu čipku od lista agave izrađuju časne sestre benediktinke pomoću tanke igle za mrežu. Muzej čipke nalazi se u sklopu samostana. Impresionirala nas je  preciznost izrade, raznovrsnost oblika te strpljivost koja je potrebna za izradu. Nadamo se da je Huawei Ultra Lightning makro telefoto kamera uhvatila sve detalje teksture te dočarala predanost potrebnu u izradi ove prelijepe čipke. 

Osim po prekrasnim plažama i bogatoj povijesti, otok Hvar poznat je i po lavandi. Imali smo sreće te naišli na jedno polje lavande. Lipanj je vrijeme kada je lavanda u cvatu te možete uživati u njezinoj ljubičastoj boji. Tu smo također isprobali makro telefoto kameru čiji zum ide do 35 puta sa samo 5 cm udaljenosti od objekta snimanja.

Pokret valova “uhvaćen” u punom sjaju

Vremenska prognoza nije uvijek bila savršena. Na Hvaru nas je nažalost dočekalo i nebo „obojano“ saharskim pijeskom. No, i to su sve različiti uvjeti u kojima smo imali prilike testirati mobitel te mogućnosti Ultra Speed Snapshot kamere.

Nakon Hvara uputili smo se na Pelješac, točnije u Mali Ston na farmu kamenica. Na putu do tamo uživali smo u pogledima s trajekta, vidikovcima na dolinu Neretve te fotografirali prizore. Uvijek je izazov slikati neki objekt u pokretu. Fotografije često ne ispadnu onako kako bismo željeli. S novim Pura 70 Pro mobitelom i Ultra Speed Snapshot kamerom to neće predstavljati problem. Huawei XD Motion Engine tehnologija omogućava oštru sliku trenutka kretanja. Možete bez problema slikati brodove, valove ili na primjer četveronožne ljubimce u igri.

Farma kamenica u Malom Stonu

Zadnja postaja našeg puta bio je Pelješac, točnije posjet Malom Stonu. Mali Ston je poznat kao uzgajalište školjki, osnovali su ga u 14. stoljeću Dubrovčani koji su sagradili stonske zidine poznate i kao „Europski kineski zid“. Od tamo smo se brodom uputili na obližnju farmu kamenica.

Doživljaj je to koji svakako preporučujemo. Saznat ćete crtice iz povijesti grada, kako se uzgajaju školjke i kamenice iz prve ruke te ih na kraju i kušati. Sve smo naravno zabilježili s Huawei Pura 70 Pro kamerom.

Tijekom našeg putovanja, ono što se pokazalo odlično je dugotrajnost baterije Huawei Pura 70 Pro mobitela. Na putovanju to je izuzetno važno kao i brzina punjenja. I ovaj model pametnog telefona ima SuperCharge punjenje što znači da će se 50% baterije mobitela napuniti u samo 15 minuta.

Koristeći ovaj mobitel, shvatili smo da nas njegova tehnologija potiče da još više istražujemo, fotografiramo, isprobavamo razne opcije, budemo kreativni i razmišljamo drugačije. Potiče nas da učimo i da se usavršavamo, a takvom tehnologijom i želimo biti okruženi. 

Jasminka Đaković

Fotografije: Putopis. Sva prava pridržana.

Blog je napravljen u suradnji s Huawei.

You may also like

Leave a Comment