Plitvička jezera

by Putopis

Doživite poeziju slapova i kapljica vode na poseban način!

Napustite buku i gradsku vrevu na jedan dan i krenite put zelenila , mira i vodene ljepote.
Na izlet krećemo u jutarnjim satima u pratnji licenciranog vodiča.
Nakon otprilike sat i pol ugodne vožnje stižemo u Rastoke ili kako ih zovu “Male Plitvice”.

Rastoke su nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u Koranu. Modrozelenu vodu Slunjčice priroda je rastočila u mnogobrojne slapove , slapiće, brzake i mala jezera. Najljepši slapovi su Vilina kosa , Buk i Hrvoje. Rastoke su primjer simbioze fantastičnih tvorevina prirode i ljudskih tehničkih dostignuća takozvanih mlinica žličara. To vodeničarsko naselje poznato je i po beskvasnom domaćem kruhu i autohtonoj pastrvi.

Razgled Rastoka

Predlažemo ručak u jednoj od konoba.
Kratki odmor i odlazak u pola sata udaljeni Nacionalni park Plitvička jezera, jedinstveni i očaravajući fenomen prirode koji je UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom.
Plitvička jezera su osobita geološka i hidrogeološka krška pojava. To je najstariji , najveći i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj. Šumoviti planinski kraj sa nanizanih 16 većih i manjih jezera koja dobivaju vodu od mnogobrojnih potoka i rječica međusobno spojenih kaskadama i slapovima.
Temeljna osobitost parka su sedrene barijere. Park je bogat biljnim i životinjskim svijetom.

Razgled Plitvičkih jezera

Uz pratnju vodiča razgledat ćemo Gornja i Donja jezera i uživati u vožnji elektrobrodom jezerom Kozjak. Vlakić će nas odvesti natrag na ulaz 1 ili 2.

Kraj izleta

Povratak u Zagreb u kasnim popodnevnim satima.

Cijena: na upit

Kontakt: info@putopis.hr

 

You may also like

Leave a Comment