Zagrebački Tomislavac postaje ljetna pozornica za Zagreb Classic

by Putopis

Zagrebački Trg kralja Tomislava ponovno postaje jedinstvena ljetna pozornica i kulisa za čak devet koncerata na otvorenom. Festival Zagreb Classic počinje 22. lipnja i traje sve do 2. srpnja.  Zagrepčani i svi njihovi gosti moći će besplatno uživati u koncertima klasične glazbe vrhunskih glazbenika iz Hrvatske, Italije, Velike Britanije i Poljske. Ove godine organizatori su pripremili raznolik i bogat sadržaj pa vjerujemo da će svatko naći nešto što mu se sviđa. Današnja najava organizatora, Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba i partnera to nam i potvrđuje. 

Fotofrafija: J. Duval

Zagreb Clasicc – vrhunska glazbena klasika pod vedrim nebom

„Zagreb Classic nas i ove godine uvodi u ljeto na najljepši mogući način, uz vrhunske glazbene klasike, baletne izvedbe, filmske skladbe, jazz standarde i suvremena djela. Nastupaju, između ostalog, svjetski poznat pijanist Hyung-ki Joo, talijanski virtuoz Mario Stefano Pietrodarchi, sopranistica Caterina Iora, kao i domaće zvijezde klasične glazbe. Ovogodišnje izdanje donosi posebnu novost – dva dana posvećena Bečkom glazbeno-filmskom festivalu. Naime, posjetitelji će imati priliku uživati u video projekcijama najpoznatijih opera i opereta, poput Čarobne frule, W.A. Mozarta i Šišmiša, Johanna Straussa mlađeg. Osim toga, pozivamo sugrađane i posjetitelje da ne propuste priliku prisustvovati otvorenim probama, što će dodatno upotpuniti doživljaj. Zagreb Classic predstavlja jedinstvenu pozivnicu za posjet glavnom gradu i prepuštanje neponovljivoj atmosferi koja oživljava zagrebačku kulturnu i glazbenu baštinu, stoga pozivamo sve da se pridruže ovom glazbenom putovanju i uživaju u nezaboravnim trenucima pod zvijezdama.“ izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. 

Fotografija: M. Tomaš.

Festival počinje 22. lipnja, u subotu, kada će Simfonijski orkestar HRT-a izvesti filmske klasike. Iz programa bi još izdvojili nastup Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u utorak 25. lipnja. U ponedjeljak 1. srpnja na Tomislavcu nastupa Urban&4 i Simfonijski orkestar Hrvatske radio televizije. Cijeli program festivala Zagreb Classic možete pogledati ovdje. Šest koncerata počinju u 21 sat, a tri koncertna programa će početi u 20:30 sati. U slučaju lošeg vremena, koncerti će se sukladno mogućnostima prebaciti na drugi dan ili otkazati. 

Fotografija: M. Tomaš.

Ukoliko ne stignete na koncerte, neke od njih moći ćete pratiti u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radio televiziji. Organizatori pozivaju posjetitelje da ponesu svoje bočice vode koje će moći nadopuniti. Stanice za punjenje vode, poznate kao Zagrebački Franceki, nalaze se na Strossmayerovom trgu i Trgu kralja Tomislava.  

Naslovna fotografija: Putopis.

Ostale fotografije: vlasništvo arhive Turističke zajednice grada Zagreba.

You may also like

Leave a Comment