U ŠIBENIKU POČINJE CROATIAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL – PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL FILMA

by Putopis

Šibenik će po prvi puta biti domaćin međunarodnom filmskom festivalu. U četvrtak 8. kolovoza počinje Croatian International Film Festival koji će trajati 4 dana do 11. kolovoza 2024. Na četiri lokacije u Šibeniku prikazat će se sedam dugometražnih filmova, 40 kratkometražnih te 10 studentskih filmova.

Filmovi, paneli i niz događanja festivala

Ljubitelji sedme umjetnosti mogu pogledati filmove iz cijelog svijeta u Kući umjetnosti Arsen, tvrđavi Barone, interpretacijskom centru Civitas Sacra i Muzeju grada Šibenika. Osim filmskih projekcija održat će se i zanimljivi paneli te diskusije. Jedan od njih je i “Actors on acting” na kojem će sudjelovati Goran Višnjić i Debie Mazar. O važnosti medija u filmskoj industriji, posjetitelji će imati prilike saznati od gošće iz Los Angeles Timesa, Anne Magzanyan.

U sklopu festivala bit će i kutak za studente gdje će se prikazati radovi studenata filmske umjetnosti. Organizatorica festivala je Ella Mische, glumica, producentica i redateljica hrvatskih korijena koja živi i radi u New Yorku te njezina produkcijska kuća Galileo Films. Ella Mische je u svojoj karijeri radila na mnogim svjetski poznatim serijama i filmovima kao što su npr. Law & Order te Hustle. Također je radila s mnogim filmskim zvijezdama, a jedan od njih je i popularni Adam Sandler. 

Svečano otvaranje u Hrvatskom narodnom kazalištu

Ulaznice za Croatian International Film Festival podijeljene su u nekoliko kategorija pa tako možete nabaviti jednodnevne ili višednevne, za panele, projekcije, svečano otvaranje i dodjelu nagrada. Možete prisustvovati ceremoniji otvaranja u Hrvatskom narodnom kazalištu i crvenom tepihu, a također i svečanosti dodjele nagrada na tvrđavi Barone. Ulaznice su dostupne na stranici entrio.hr ili u Šibeniku u uredu Galileo Films na adresi Jurja Barakovića 2A. Cijeli program događanja pogledajte ovdje. Festival se otvara Gala ceremonijom u 21 sat u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik. Otvaranje će uveličati pijanist i skladatelj Matej Meštrović te glumac Goran Višnjić, a prisutne će pozdraviti i američka veleposlanica Natalie Rayes. Otvorenje festivala posvećeno je šibenskoj legendi Špiri Guberini.

Uživajte u festivalu, a što još možete posjetiti u okolici Šibenika pogledajte ovdje.

Fotografije: Putopis. Sva prava pridržana.

You may also like

Leave a Comment