Što nam ove godine donosi Advent u Zagrebu

by Putopis

Čarolija blagdana vraća se u grad. Ponovno ćemo uživati u Adventu u Zagrebu u punom sjaju. Kako je najavila Turistička zajednica grada Zagreba, vraća se klizalište na Tomislavcu, kućice na Zrinjevcu, Fuliranje, a očekuje nas preko 100 koncerata. Također bit će i novih adventskih lokacija u gradu kao što su Stara Vlaška i Trg Franje Tuđmana. Donosimo pregled događanja i lokacija u kojima ćete moći uživati od 26.11. 2022. do 07.01.2023.

TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA

I ove godine glavni gradski trg bit će ukrašen velikim božićnim drvcem. Tradicionalno otvaranje adventske sezone bit će 26.11. u 17 sati paljenjem prve adventske svijeće na adventskom vijencu na fontani Manduševac.

ZRINJEVAC

Kućice s ugostiteljskom ponudom, božićnim suvenirima i poklonima se vraćaju na Zrinjevac. Opet će se moći uživati u tradicionalnim hrvatskim jelima u street food varijanti, vožnji kočijom, koncertima i dječjim predstavama. Već tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu bit će 26.11. u 20 sati.

LEDENI PARK

Klizalište na Tomislavcu jedna je od omiljenih adventskih lokacija svih posjetitelja u Zagrebu i s veseljem smo dočekali njegov povratak. Klizanje u centru grada, ispred veličanstvenog Umjetničkog paviljona posebni je doživljaj koji se pamti. Klizalište će ove godine biti manje, s manje zauzimanja zelene površine. Uz ponudu toplih napitaka, street food domaćih i stranih delicija, dobru glazbu i ove godine to će biti mjesto stvaranja najljepših uspomena.

FULIRANJE

Fuliranje će ove godine biti na dvije lokacije. Fuliranje na Strossmayerovom trgu i Fuliranje na Terasi Oleander hotela Esplanade. Mate Janković, Ivan Pažanin, Mario Mandarić i Vid Nikolić, samo su neka od imena s gastro scene čije delicije ćete imati prilike probati na Strossu. Na terasi Oleander očekuje vas ponuda sedam renomiranih restorana te dva bara uz nastupe uživo i DJ-e. Pohvalno je da oba programa posebnu pažnju pridaju održivosti.

BAŠ NAŠ ADVENT

Puno božićnih dekoracija, drvca i dekoracija očekuje vas na platou Gradec gdje će se održati Baš Naš Advent. Ne sumnjamo da će opet biti popularno mjesto za fotografiranje i mjesto gdje će mnogi napraviti svoje božićne fotografije.

EUROPSKI TRG

Kućice ukrašene svjetlećim zvijezdama na krovu i povezane visećim dekoracijama pozivat će vas da isprobate njihovu gastronomsku ponudu, a orašari da napravite još jednu fotografiju za uspomenu.

ADVENT U TUNELU GRIČ

Ove godine u tunelu Grič očekuje nas Polarni san. Instalacija koja priziva osjećaj prolaska kroz ledenu špilju, gdje se njišu neobični oblaci i gdje se odvija nebeski ples polarne svjetlosti.

OKTOGON

I ove godine Oktogon je mjesto jedne neobične umjetničke instalacije u obliku bora. Bit će sastavljena od mnoštva tradicionalnih ukrasa kao što su vjenčići s mahovinom, grančicama i bobicama, napuhani baloni od stakla i simpatični ukrasi u obliku šećernih štapića. Vjerujemo da će Oktogon biti popularni photo point.

MJESEČEV VRT NA VRANICANIJEVOJ POLJANI

Vrt u parku Bele IV. uređen sa mnoštvom lampica i zlatnih dekoracija koje se spuštaju sa visokih stabala vodi vas u jedan magičan i romantičan svijet. Tamo vas čeka i ‘photo point’ – mjesec. Zaželite želju i svoju sliku ‘sa mjeseca’ podijelite na društvenim mrežama uz hashtag #moonwishzagreb.

S BOŽIĆNIH BALKONA ZAGREBU

Ansambl Ad gloriam bass, sastavljen od šestorice limenih puhača koji su članovi orkestra Opere HNK u Zagrebu te Zagrebačke filharmonije, izvoditi će obrade najpoznatijih opernih uvertira, tradicionalnih božićnih pjesama, popularnih filmskih i latino melodija, polka i valcera. Točno vrijeme i mjesto koncerata pogledajte ovdje.

ADVENT NA KATARINCU

Od 26.11. – 24.12.2022. na Katarininom trgu, od 9 do 18 sati možete uživati u nezaboravnim hitovima i glazbi s retro jukeboxa.

Ovo su samo neka od mnogobrojnih događanja u gradu, a sve detaljne informacije o Adventu u Zagrebu možete pronaći ovdje.

Fotografije: Putopis

You may also like

Leave a Comment