KAKO PROVESTI RUJAN U ZAGREBU-DONOSIMO POPIS ZANIMLJIVIH DOGAĐANJA OVAJ MJESEC

by Putopis

Stigao nam je rujan, većina Zagrepčana se vratila s godišnjih odmora, učenici i studenti se pripremaju za novu školsku godinu, a ulice su još uvijek pune znatiželjnih turista. Mnoštvo je i događanja u Zagrebu koje vrijedi posjetiti ovaj mjesec. Istražili smo što se sve zanimljivo događa u gradu te vam donosimo popis interesantnih festivala, izložbi i koncerata.

Festival palačinki – Palačinka fest prvi put u Zagrebu

U Rougemarin parku, ulici Frana Folnegovića 10, do 8. rujna možete uživati u raznim okusima svima omiljene delicije. Bogata ponuda uključuje razne kombinacije pod nazivom Čipkasta palačinka, Ajvarčinka i Palačinkotorta. Za sve vegane tu je i Veganska slana palačinka. Posjetitelji će na festivalu imati priliku probati kakvog su okusa palačinke poznatih chefova Marina Medaka, Petre Jelenić i Roberta Hromalića. Osim raznih vrsta ove slastice, sve posjetitelje očekuju i zabavne aktivnosti poput bacanja palačinki u vis te pancake art i paint&fun za najmlađe. U subotu 7.9. od 16 sati održat će se zabavna Super baka utrka, a od 20 sati na programu je salsa night. Radnim danom Rougmarin park je otvoren od 17 do 23 sata, a vikendom od 10 do 23 sata. Ulaz je besplatan.    

74. Boris Hanžeković memorijal – tri dana vrhunske atletike u Zagrebu

Ljubitelje sporta i ove godine očekuje tri dana svjetske atletike. Od 6. do 8. rujna na tri lokacije moći će se pratiti postignuća vrhunskih sportaša i osvajača olimpijskih medalja iz Pariza. U petak 6.9. na glavnom zagrebačkom trgu, održat će se muški i ženski skok u dalj. U subotu 7.9. na zagrebačkim fontanama bit će bacanje kugle, a u nedjelju 8.9. u Sportskom parku Mladost, tradicionalni Boris Hanžeković memorijal. Program možete pogledati ovdje, a sve informacije oko ulaznica ovdje.

Baby Lasagna na Šalati, Jose Carreras u Lisinskom, orkestar ZET-a u tramvajima

Rujan u Zagrebu obilovat će glazbenim događanjima. Vjerujemo da će svatko pronaći nešto po svom ukusu. Na Šalati od 12. do 14. rujna održat će se tri koncerta popularnog Baby Lasagne. Na koncerte stižu i mnogobrojni gosti kao što su rock bend BluVinil, Alen Vitasović, Teya Dora, rock grupa Freaktion, punckrock bend EoT te IDEM. U četvrtak 26.9. u Vintage Industrial Baru Let 3 će u kompletu odsvirati svoj legendarni album JEDINA. Ulaznice su 17 odnosno 20 Eura, a detalje pogledajte ovdje. U petak 27. rujna možete ih slušati u Boogaloo klubu. 

Koncertna dvorana Lisinski ugostit će svjetski poznatu zvijezdu. Jedan od najistaknutijih opernih pjevača Jose Carreras nastupit će uz Zagrebačku filharmoniju i sopranisticu Martinu Zadro u ponedjeljak 23. rujna. Ulaznice po cijeni od 119, 139 i 159 Eura možete nabaviti ovdje. Najmlađi će sigurno uživati u koncertu Disneyjeva čarobna filmska glazba koji će se održati 13. rujna, također u Koncertnoj dvorani Lisinski. Uz Zagrebačku filharmoniju i dirigenta Alana Bjelinskog nastupit će Franka Batelić, Vanda Winter, Matija Cvek i Dražen Bratulić. Cijene ulaznica se kreću od 35 do 55 Eura.

U glazbi točnije zagrebačkim šlagerima, u rujnu možete uživati i u tramvajima. Zagrebački orkestar ZET-a iznenadit će svoje putnike u tramvajima i na odabranim lokacijama u gradu. Orkestar će zasvirati građanima 5.rujna od 17 do 19 sati, 21.rujna od 10 do 12 sati te 27.rujna od 17 do 19 sati. Na Opatovini 11, na platou Petrice Kerempuha, 25. rujna u 19 sati plesom i pjesmom sve posjetitelje razveselit će poznati folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“. 

Food Truck festival na Britancu

Srce grada na šest dana pretvara se u gastro manifestaciju. Od 2. do 7. rujna na popularnom Britanskom trgu održava se Food Truck Festival gdje će posjetitelji moći kušati bogatu ponudu burgera, sendviča, rezanaca, hot doga i ostalih street food delicija. Slobodno povedite svojeg ljubimca jer će se na festivalu naći i poslastice za četveronožne posjetitelje. Radno vrijeme festivala je svaki dan od 17 sati pa do ponoći, a ulaz je besplatan.

Izložba karikatura popularnog Nik Titanika  

U ponedjeljak 16. rujna u 19 sati u Galeriji Vladimir Filakovac Narodnog sveučilišta Dubrava, Dubrava 51a, otvorit će se samostalna izložba jednog od najpopularnijeg hrvatskog karikaturista Nikole Plečka poznatog kao Nik Titanik. Ovom izložbom, pod nazivom “MI HRVATI”, obilježava se 30 godina njegovog rada, a  izložba ujedno predstavlja sve što smo doživjeli u posljednjih 30 godina. Ne sumnjamo da će i ovaj put, radovi Nik Titanika, posjetiteljima izmamiti osmjeh na lice.

Food Film Festival ponovno u Zagrebu

U zagrebačkom Parku dr. Franje Tuđmana do subote 7. rujna možete posjetiti ovaj festival koji spaja gastronomiju i sedmu umjetnost. Ovo jubilarno 10. izdanje festivala obilježeno je retro štihom pa će se prikazivati kultni filmovi kao što su Casablanca, Singin’ in the rain i Breakfast at Tiffany’s. Za gastro ponudu pobrinut će se 10 ugostitelja, a nudit će se domaći i međunarodni specijaliteti. Festival je otvoren svaki radni dan od 18 sati pa do ponoći, a vikendom od 14 sati. Filmske projekcije započinju u 20.30 sati, osim vikendom kada započinju nakon projekcije animiranog filma. 

Zagreb Design Week 

Najveće hrvatsko događanje za dizajn održat će se od 25. do 29. rujna u prostorima Jadran filma u Dubravi. Ove godine zemlja partner je Italija, a tema je „Breaking the Glass Ceiling“ odnosno „Razbijanje staklenog stropa: Revolucija dizajna“. Kroz ovu temu organizatori se zalažu za različitost, ali i jednakost, kao i kreativnost te suradnju na području dizajna. Posjetitelji će u pet dana Zagreb Design Week-a moći razgledati sedam međunarodnih izložbi iz Italije, Španjolske, SAD-a, Čilea i Meksika. Također predstavit će se izložba finalista ZGDW AWARD, izložba fakulteta i škola, market, instalacije, razna predavanja, projekcije i koncerti. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF

Ove godine od 13. do 19. rujna održava se Međunarodni festival lutaka. Bogati program donosi lutkarske predstave razne tematike. Bit će tu letećih kuća, vuka koji voli kolače, zgoda i nezgoda Petrice Kerempuha i još mnoštvo toga. Ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama dvorana gdje se održavaju predstave, a program predstava pogledajte ovdje

ZeGeVege na Europskom trgu

Tri dana, od 6. do 8. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, održavat će se već sad tradicionalni ZeGeVege festival. Sve posjetitelje očekuje bogata ponuda izlagača zdrave hrane, eko proizvoda i kozmetike. Organizatori najavljuju i zanimljive prezentacije, radionice te edukativne programe.  

Fotografije: Putopis. Sva prava pridržana. Fotografije su ilustrativnog karaktera.

 

You may also like

Leave a Comment