POČINJE VODEĆI SVJETSKI SAJAM PUTOVANJA – ITB BERLIN

by Putopis

Od 5. do 7. ožujka 2024. Berlin će ponovno postati najvažnije mjesto susreta turističke industrije. ITB Berlin sajam okupiti će brojne međunarodne stručnjake pod motom: „Pioneer the Transition in Travel & Tourism. Together“. Organizatori su pripremili iznimno bogati program, na sajmu se očekuje preko 5.000 izlagača iz cijelog svijeta te preko 24.000 posjetitelja. Na 4 pozornice 400 predstavnika iz vodećih svjetskih kompanija predstavit će najnovije vijesti i promišljanja u ovoj dinamičnoj industriji. 

DIGITALIZACIJA I PRIMJENA UMJETNE INTELIGENCIJE

Izazovi digitalizacije i sve veće mogućnosti upotrebe umjetne inteligencije samo su neke od aktualnih tema oko kojih će se voditi zanimljive debate. Stefan Ebener (Head of Customer Engineering) iz Googla u svojoj prezentaciji „Kako GenAI mijenja digitalni svijet – od tehnologije budućnosti do svakodnevnog posla“ pričat će o popularnoj temi umjetne inteligencije. Njegov kolega iz Microsofta, Karim Bagga (Engineering Group Manager, Travel and AI) pružit će uvid u mogućnosti i prilike koje daje primjena umjetne inteligencije. Dave Stephenson (Chief Business Officer) iz Airbnb-a predstavit će trenutne planove ove popularne booking platforme.

Deborah Rothe Exhibition Director ITB Berlin.

ODGOVORNI I ODRŽIVI TURIZAM

Nezaobilazna tema sajma u Berlinu je i odgovorni turizam. Čitav niz evenata, kao što je Green Business Forum, bit će organizirani kako bi se promovirala održivost u turizmu. Stručnjaci će raspravljati kako industrija putovanja globalno može doprinijeti većoj održivosti, ekologiji i društvenoj jednakosti. U sklopu ITB-a dodijelit će se i nagrade TO DO i Green Destinations Awards za odgovorni i održivi turizam.

OMAN – ZEMLJA PARTNER SAJMA

Ove godine zemlja partner sajma je Oman. Pod sloganom „Ljepota ima adresu“ („Beauty Has An Address“) Ministarstvo Kulturne Baštine i Turizma Omana predstavit će raznoliku turističku i kulturnu ponudu zemlje na sajmu. Oman će također biti službeni partner MICE večeri te ITB Bloggers Base eventa.

Muscat – Sultan Qaboos Grand Mosque.

Kampiranje u pustinji.

Berba ruža u planinama Hajar.

Deve na plaži u Salalahu.

Tradicionalna vrata u Omanu.

Sve detalje oko ITB Berlin sajma možete pročitati ovdje.

Fotografije: Messe Berlin GmbH, Ministry of Heritage & Tourism Sultanate of Oman.

You may also like

Leave a Comment