U centru Zagreba, u Amruševoj ulici otvorena je nova gastro oaza, restoran Yezi. Ovaj panazijski restoran nalazi se u sklopu novog hotela art’otel Zagreb i vjerujemo da će biti omiljeno mjesto svih ljubitelja gastronomije. Kako smo se i sami uvjerili na otvaranju, restoran Yezi donosi izvrsne panazijske okuse, miksologiju, slastice i uistinu vrhunske čajeve. Sve to u ugodnoj atmosferi i modernom dizajnu restorana i bara.
MJESTO GDJE ELEGANCIJA SUSREĆE UMJETNOST
Art’otel Zagreb, prvi je hotel s umjetničkim konceptom iz grupacije Arena Hospitality Group, koji je otvoren u Hrvatskoj. Boraveći u hotelu, ali i restoranu možete uživati u izloženim djelima Borisa Bućana, poznatog hrvatskog umjetnika. Tomislav Korošec, General Manager art’hotela, prilikom otvorenja restorana izjavio je:
„Otvorenje panazijskog restorana i bara YEZI u hotelu art’otel rezultat je predanosti i strasti tima kako bi se gostima pružilo izvanredno gastronomsko iskustvo. Hotel art’otel, mjesto je gdje se elegancija susreće s umjetnošću, a od sada će svi moći uživati i u vrhunskoj gastronomiji i majstorskoj izvedbi svjetski poznatih chefova.“
DIM SUM I RAZNE KOMBINACIJE OKUSA
Na degustacijskoj večeri imali smo prilike kušati meni s kojim su chefovi, Werner Seebach i Dino Knežević, prezentirali bogatstvo i raznolikost okusa panazijske kuhinje. Werner Seebach, hvaljeni je London Group Executive Chef. Također je poznat po stvaranju izvrsnih i inovativnih kulinarskih iskustava u svjetskim restoranima Sushi Samba, Duck & Waffle i Chino Latino.
„Zajedno s Dinom i globalnim dim sum extraordinaire-om Tomom kreirali smo izvrstan azijski koncept. Glavni fokus je na dim sumu i manjim jelima koja su idealna za dijeljenje i istraživanje novih i posebnih kombinacija okusa. Razvili smo također i jedinstvenu ponudu slastica s kolegom chefom u Londonu,“ izjavio je Werner Seebach prilikom predstavljanja menija.
Glavni izvršni chef restorana YEZI je Dino Knežević s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima. Na predstavljanju uoči otvorenja je dodao: „Već neko vrijeme radimo na ovom projektu kojeg smo razvijali u Londonu i jako sam ponosan što sam dio ovog tima. Sigurni smo da će menu oduševiti sve ljubitelje fine panazijske hrane, a ponuda restorana i bara je raznovrsna i za svačiji ukus imamo odličan izbor.“
Kušali smo raznovrsnu paletu dim sum zalogaja. No prije toga, krenuli smo u istraživanje okusa različitih salata. Posebno nam se svidjela ona od grilane tune s ponzu umakom s jabukom i senfom te posuta sezamom.
Isprobali smo također vrlo ukusne rainbow raviole s morskim plodovima, xiao long bao sa svinjetinom i crnilom od sipe, goveđi file te raviole punjene jastogom, rakovicom i kozicama.
Sve nas je oduševio dim sum u obliku gljive s yuzuom i tartufom.
ČILENASKI BRANCIN I KOREJSKI JANJEĆI KOTLETI
Za glavno jelo poslužen je čilenanski brancin te korejski pikantni janjeći kotleti. Brancin je bio omotan listovima mlade blitve, mekan i podatan topio se sa svakim zalogajem.
Glavno jelo upareno je s odličnom limitiranom edicijom Plavca malog vinarije Grgurević s Pelješca.
VRHUNSKE SLASTICE I ČAJEVI
Uz slatke zalogaje deserta popili smo čaj koji nas je oduševio. Saznali smo da je priprema ovog čaja drugačija od onoga na što smo mi navikli. Između ostalog, priprema se s hladnom vodom, a listići čaja u njoj odstoje 24 sata za stvaranje posebnog okusa. Čaj je jako povezan s kulinarskom tradicijom dim suma koju možete naći u azijskim čajanama.
Čajevi i kolači također se mogu kupiti i za ponijeti.
YEZI KREATIVNA KOKTEL KARTA
Kreativna koktel karta YEZI bara inspirirana je azijskom filozofijom pet elemenata; drvo, vatra, zemlja, metal i voda.
Objed u Yezi restoranu je pravi doživljaj i ostavlja upečatljiv dojam. Yezi je idealno mjesto za poslovne susrete uz ručak, kreativne sastanke uz čaj i slastice ili pak druženja s prijateljima na večeri. YEZI restoran i bar je otvoren od ponedjeljka do nedjelje od 12 do 23 sata, a rezervirati se može na stranici YEZI restorana i bara te na +3851 6001 717.
Fotografije: Putopis/PR