GASTRO JESEN U ZAGREBU: USKORO SE OTVARA YEZI, MODERAN RESTORAN U CENTRU GRADA

by Putopis

Ove jeseni ljubitelji gastonomije moći će uživati u istraživanju novih restorana u Zagrebu. Jedan od njih, koji će se zasigurno istaknuti svojim konceptom i ponudom, je i restoran Yezi . Otvara se uskoro u centru Zagreba, a donosi jedinstven i moderan spoj panazijske hrane koji ujedinjuje tradicionalni i inovativni dim sum, miksologiju, vrhunske čajeve i europsku slastičarnicu. Restoran je smješten u sklopu novog zagrebačkog hotela – art’otela Zagreb, u Petrinjskoj 7, s ulazom iz Amruševe ulice.

KULINARSKI TIM

Otvorenje restorana, kao i hotela je krajem listopada. Pod vodstvom renomiranog, svjetski poznatog glavnog chefa Wernera Seebacha, talentiranom kulinarskom timu se pridružuje i Executive Chef  & Group Executive Chef Dino Knežević. On će biti dio gastro profesionalaca, u kojem je i jedan od najiskusnijih dim sum chefova Tian Hau Low.

Dino Knežević je iskustvo stekao u restoranu Nobilion u sklopu hotela Ikador, restoranu Tač i nedavno u restoranu Palace Elizabeth hotela na Hvaru. Također je dobitnik Gault & Millau nagrade za mladi talent 2021. godine.

“Veselim se što ću ispuniti gastronomske ambicije za YEZI i biti dio tima jednog od najočekivanijih restorana u Zagrebu ove godine. Uzbudljivo je razvijati koncept koji je moderan zaokret u tradiciji, kulturi i proizvodima, što rezultira osebujnom ponudom za glavni grad.” izjavio je Dino Knežević.

U restoranu Yezi moći ćete uživati u nizu prepoznatljivih panazijskih jela. Od raznovrsnog popisa dim suma (uključujući knedle od jastoga i rakova, kozice s yuzu maslacem i kavijarom, okruglice plodova mora, “drunken chicken” i wonton od kozica), do jela pečenih u pećnici poput “Croatian pork belly” i “Ishiyaki beef”.

VRHUNSKE SLASTICE I ČAJEVI

Ovo gastro putovanje nastavlja se u čajani. Tamo će se posluživati pažljivo odabrani čajevi s obrtničkih farmi diljem Japana, Tajvana i jugoistočne Azije. Raznovrsni izbor uključuje biljne, bijele, crne i Pu-erh čajeve. Također i jedinstvene čajeve Two Dragon’s i Pearl blooming tea, popularno hvaljen kao “cvjetni umjetnički čaj”. Raznovrsna ponuda čajeva nadopunjena je izvrsnim izborom slastica. Moći ćete probati Pear and Earl Grey kompot, Matcha and Yuzu Mousse, Popcorn Cube i izvrstan izbor makarona koji će se moći kupiti i za van.

KOKTEL KARTA INSPIRIRANA S PET ELEMENATA

Odvojeni bar za 12 osoba gostima će pružiti intimno okruženje za uživanje u koktelima. Koktel karta inspirirana je azijskom filozofijom pet elemenata, Drvo, Vatra, Zemlja, Metal i Voda. Yezi Negroni, Zagreb Sling i Sea Salted Martinez te Jasmine Tea Milk punč samo su neki od smirujućih okusa i intrigantnih aroma koje isčekujemo probati.

Veselimo se posjetu Yezi restoranu i isprobavanju njihovog zanimljivog menija, a nadamo se da smo inspirirali i vas.

Rezervacije za YEZI Zagreb bit će otvorene na web stranici YEZI restorana krajem listopada stoga budite u toku s najnovijim objavama na njihovoj Instagram stranici.

You may also like

Leave a Comment