FLORAART NA BUNDEKU – UŽIVAJTE U MEĐUNARODNOJ VRTNOJ IZLOŽBI

by Putopis

Popularni zagrebački park Bundek od 18. do 21. svibnja postaje najljepša cvjetna oaza grada. Međunarodna vrtna izložba Floraart i ove godine okupit će brojne domaće i strane izlagače. Ovo je 57. po redu izložba i najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe. U četiri dana posjetitelji će imati prilike vidjeti više od 160 izlagača. Ulaz na izložbu je besplatan, a u sklopu nje održat će se i brojne promocije, radionice i tematska predavanja.

Floraart je oduvijek bio prilika svim ljubiteljima cvijeća za kupovinu sadnica i cvijeća po promotivnim cijenama.

POVIJEST SAJMA CVIJEĆA

Ova omiljena izložba zagrepčana i njihovih posjetitelja svoje početke bilježi davne 1891. godine kada su cvjetne izložbe zabilježene na gradskim razglednicama. Prvi Sajam cvijeća u Zagrebu održan je na Gornjem gradu 1966. godine. Sajam se tada održavao u gornjogradskim atrijima, na trgovima i ulicama, a organizator je bio Večernji list.

1992. godine sajam dobiva naziv Floraart, organizaciju preuzima Zrinjevac te se događanje pretvara u međunarodnu vrtnu izložbu. S Gornjeg grada seli se na Prisavlje uz Boćarski dom, a od 2006. Floraart se održava na Bundeku.

Vjerujemo da će i ove godine biti puno motiva za fotografiranje.

FLORAART U BROJKAMA

Izložba se organizira na oko 300.000 m2 parka Bundek, a ove godine se priprema 100.000 sadnica. Uz 160 domaćih izlagača, bit će i 10-tak inozemnih.

NATJECANJA

U sklopu Floraarta održat će se natjecanje u aranžiranju cvijeća ‘Hrvatski kup florista’. Također, učenici srednjih škola imat će priliku okušati se u natjecanju u sklopu ‘Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola’. Nadamo se da ćete posjetiti Floraart ove godine, a više o izložbi možete pogledati ovdje.

Fotografije: Putopis

You may also like

Leave a Comment