JESEN NA PLITVICAMA: PROMOTIVNI TJEDAN I SNIŽENE CIJENE ULAZNICA

by Putopis

Mnogima je upravo jesen najljepše godišnje doba za posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera. Tada naš najveći i najstariji nacionalni park zablista u raskošnim bojama koje oduševljavaju sve posjetitelje. Kao i svake godine, i ove jeseni iz nacionalnog parka su pripremili promotivne cijene ulaznica od 26. listopada do 3. studenog 2024. godine. Taj tjedan bit će posebno obilježen i zbog 45. obljetnice od kada je ovaj park uvršten na UNESCO Popis svjetske prirodne baštine.

Zanimljivost: Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se na popisu UNESCO svjetske baštine. Na popis je uvršten 26. listopada 1979. godine. To je prvo područje u Hrvatskoj i među prvima u svijetu koje je uvršteno u UNESCO popis radi svojih prirodnih vrijednosti.

JESEN NA PLITVICAMA I TRADICIONALNI PROMOTIVNI TJEDAN DONOSI SNIŽENE CIJENE ULAZNICA

Cijena ulaznica u promotivnom tjednu od 26. 10. do 3. 11. 2024. godine za odrasle osobe iznosi 10 EUR, za studente 6 EUR, a za djecu od 7 do 18 godina 4 EUR. Djeca do 7 godina i osobe s invaliditetom preko 50% imaju besplatan ulaz.

Kako je naznačeno na web stranicama Nacionalnog parka Plitvička jezera, ulaznicu je obavezno kupiti online.

Radno vrijeme parka je od 7 do 19 sati, no u hladnijem dijelu godine ono se zna promijeniti pa svakako to provjerite prije posjeta nacionalnom parku. Također provjerite i raspored vožnje elektrobrodova, panoramskih vozila te radnog vremena ugostiteljskih objekata u samom parku. Obucite ugodnu obuću za hodanje i slojevitu odjeću.

APLIKACIJA NACIONALNOG PARKA

Za lakše snalaženje po parku možete preuzeti na mobitel i aplikaciju Nacionalnog parka. Ona sadrži korisne informacije kao što su programi obilaska te zanimljivosti o biljnim i životinjskim vrstama koje žive na tom području. Putem aplikacije imate mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta te možete saznati sve informacije o restoranima i smještaju. Park ima čak 8 programa obilaska, a više detalja o aplikaciji pogledajte ovdje.

Uživajte u fotografijama koje smo snimili u jesen prošlih godina na Plitvicama.

Fotografije: Putopis. Sva prava pridržana.

You may also like

Leave a Comment