Zdravlje u fokusu: stižu Huawei inovacije, novi pametni uređaji koji će nam olakšati svakodnevni život

by Putopis

Kompanija Huawei predstavit će niz inovacija na području nosivih uređaja, tableta i drugih pametnih tehnologija 19. rujna 2024. godine u Barceloni. Ovaj datum očekuje se s velikim zanimanjem zbog naglaska na naprednim tehnologijama. Posebno onima koje prate zdravlje, fitness i svakodnevni život korisnika. Prema najnovijem izvješću IDC-a, Huawei je u prvih šest mjeseci 2024. godine ostvario rast. On se odnosi na isporuku pametnih satova odnosno nosivih uređaja na zapešću, a iznosi čak 55,1 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Taj rezultat svrstao ga je na prvo mjesto na tržištu nosivih uređaja na zapešću (izvor: IDC Worldwide Quarterly Wearables Tracker, 2Q24). Donosimo kratki uvid što nas sve očekuje od Huawei gadgeta.

Uskoro nova serija Watch GT satova: još bolje pratite zdravlje i kondiciju

Jedan od važnih trenutaka nadolazećeg predstavljanja Huaweijevih proizvoda bit će nova serija HUAWEI WATCH GT. Očekuje se da će novi modeli uključivati revolucionarni HUAWEI TruSense sustav, koji donosi značajna poboljšanja u praćenju zdravlja i kondicije. Ova tehnologija obećava preciznije i sveobuhvatnije podatke. Očekuje se da će nova serija HUAWEI WATCH GT 5 u potpunosti integrirati ovaj sustav. Time će se dodatno podići ljestvica na tržištu.

Što se tiče izgleda, nova serija odlikovat će se modernim, geometrijskim dizajnom s oštrim rubovima. Izrada će biti od vrhunskih materijala kao što su legura titana i bijela keramika. Sve to pružit će elegantan izgled, što će HUAWEI WATCH GT seriju učiniti sofisticiranim dodatkom u svijetu nosivih tehnologija. Huawei tako spaja napredne funkcije za praćenje zdravlja i luksuzan dizajn. 

Sljedeći zamah za WATCH Ultimate

Još jedno očekivano izdanje pametnog sata je novo izdanje za HUAWEI WATCH Ultimate. Očekuje se da će ovo izdanje uvesti značajke fokusirane na golf. Odgovor je to na potrebu korisnika koji traže specijalizirane značajke na temelju svojih hobija i fitness aktivnosti.

Zdravlje na prvom mjestu: monitor krvnog tlaka nove generacije

Huawei je predložio fokus na proširenje mogućnosti praćenja zdravlja tijekom lansiranja HUAWEI TruSense sustava, s izvješćima koja pokazuju da bi mogao uvesti ABPM (ambulantno praćenje krvnog tlaka) u svoje nosive uređaje, odnosno novu iteraciju HUAWEI WATCH D. Ovo bi mogao biti prvi pametni sat na svijetu koji podržava aktivno praćenje krvnog tlaka, namijenjen svim korisnicima zabrinutim za svoje zdravlje i krvni tlak.

Posljednje veće izdanje na ovom području bio je HUAWEI WATCH D 2021. godine, koji je dobio medicinski certifikat EU CE. Taj model je bio dobro prihvaćen zbog svoje mogućnosti mjerenja krvnog tlaka, značajke koju proizvođači pametnih satova tek trebaju ugraditi.

Ažuriranje MatePad linije

Huawei nastavlja pomicati granice inovacija s novom serijom svojih tableta. Očekuje se da će tijekom nadolazećeg događaja biti predstavljena dva nova modela – HUAWEI MatePad Pro i HUAWEI MatePad. Najznačajnija nadogradnja za Pro liniju je uvođenje Tandem OLED PaperMatte zaslona, koji nudi vrhunske anti-glare mogućnosti, pružajući korisnicima iskustvo pisanja olovkom koje podsjeća na papir, uz poboljšane performanse gledanja u svim uvjetima. Ova inovacija otvara novo doba tablet uređaja, posebno u segmentu stvaranja i produktivnosti.

Za HUAWEI MatePad, Huawei nastavlja naglašavati funkcionalnost i produktivnost, posebno usmjeravajući ovaj uređaj prema mlađim korisnicima koji traže elegantne, diskretne uređaje u trendu. Ova linija tableta nastavlja biti izbor onih koji balansiraju između posla i zabave, s fokusom na stil i funkcionalnost.

To su samo neke novosti koje se očekuju na predstavljanju u Barceloni ovaj mjesec. Nas svakako veseli ovaj dio godine koji donosi razne korisne, zanimljive i kreativne tehnološke inovacije. 

Fotografija: Putopis. Sva prava pridržana. Fotografija je ilustrativnog karaktera.

You may also like

Leave a Comment