HVAR KAO NAJLJEPŠI PLESNI PODIJ: ODRŽAN JE HVAR ISLAND SALSA SPLASH FESTIVAL 2024.

by Putopis

Ljeto na otoku Hvaru jamči nezaboravne doživljaje, a tako je bilo i prošli vikend. U gradu Hvaru 22. lipnja održan je prvi Hvar Island Salsa Splash festival. Na hvarskoj Pjaci sve je bilo u znaku plesa, glazbe i „zaraznih“ salsa ritmova. To i ne čudi jer je organizator festivala okupio brojne vrhunske umjetnike. Od glazbenika na festivalu je nastupio svjetski poznati španjolski violinist, kompozitor i producent Miguel Lara te popularna i uvijek rado viđena grupa Cubismo. Svojim plesom oduševili su plesači Nera Kraljević, Jerko Cvitanić te članovi plesnog studija Salsa Fusion s Natašom Pavičević. Festival je vodila Tara Thaller koja je i zaplesala s plesnim partnerom i zaručnikom Mateom Cvenićem. 

Pjaca kao najljepši plesni podij

Hvarani i njihovi gosti imali su priliku zaplesati salsu na najljepšem podiju, glavnom trgu Hvara. Da ovo nije zadnji put, najavila je organizatorica Irena Viličić, koja godinama radi u turizmu na Hvaru: „Pošto se Hvar dosta promovira kao party destinacija, u suradnji s Turističkom zajednicom organizirala sam Hvar Island Salsa Splash Festival. No, to je ujedno uvod u malo veći festival za 2025. godinu gdje bismo pokazali da je ples na otvorenom također dio kulture te nam može pružiti veliko zadovoljstvo. Smatram da Hvar može biti meka kulture, u sklopu velike party scene po kojoj je ova destinacija poznata.”

Direktorica Turističke zajednice grada Hvara, Iva Belaj Šantić se nadovezala:

„Turistička zajednica grada Hvara podržala je ideju organizacije salsa večeri u pratnji Cubisma i s veseljem možemo zaključiti da je ovaj koncept, spoj plesa i vrhunske glazbe, odlično prihvaćen što nam daje vjetar u leđa da dogodine napravimo vikend događanje u kojem bi pokret salse i kubanski ritmovi bili glavna tema. Vjerujemo da će  plesači kao i svi koji vole latinoamerički ritam rado doći u Hvar. Zahvaljujem se glavnom organizatoru tvrtki Diamond premium kao i svim sponzorima te ih već sad pozivam da dogodine rasplešemo Hvar u još boljem ritmu.“

Dok čekamo sljedeće izdanje Hvar Island Salsa Splash festivala, u latino ritmovima moći ćemo uživati u koncertima Cubisma diljem Hrvatske. Hrvoje Rupčić iz grupe Cubismo najavio nam je samo dio koncerata koji slijede ovo ljeto. Moći ćete ih slušati u Puntu na Krku, Kaštelima te Kupincu. Miguel Lara, sa svojom električnom violinom, ovo ljeto također nastupa diljem dalmatinske obale. Tijekom ljeta nastupa u klubu Carpe Diem na Hvaru, a najavio je i svirke na Ibizi. 

Fotografije: Jakov Kaštelanac

You may also like

Leave a Comment