OTKRIJTE NOVU PLAŽU NA CRESU – NA OTVARANJU NASTUPA LET 3

by Putopis

Volite li plaže gdje nema gužve, gdje je na par koraka od mora gusta šuma s puno hladovine, a more tirkizno plave boje, tada predlažemo da posjetite novootvorenu plažu Forest Beach na Cresu. Ovaj biser nalazi se u srcu netaknute prirode otoka Cresa.

Kako do plaže Forest Beach?

Plaža se nalazi u uvali Poje u neposrednoj blizini rta Tarej te trajektnog pristaništa Merag na Cresu. Do plaže možete doći brodom ili automobilom. Ukoliko se uputite automobilom od trajektne luke Merag do plaže Forest Beach trebat će vam dvadesetak minuta. Na glavnoj cesti, kada se vozite od trajektne luke prema gradu, kod znaka Jadranka camping, skrenite na lijevo. Vidjet ćete makadamski put koji kroz šumu i netaknutu prirodu vodi do plaže. Prije same plaže je i parking za goste. Ukoliko stižete na plažu iz smjera Lošinja ili grada Cresa, vozite se prema trajektnoj luci te skrećete na desno na makadamski put nasuprot znaka Jadranka camping.

Forest Beach – oaza za opuštanje i odmor u šumi

Kada stignete na plažu prvo što će vas očarati je pogled iz šume i hladovine na tirkiznu boju mora. U daljini, kao savršena kulisa za ovu ljetnu razglednicu, vidjet ćete i pokoju jedrilicu. Uz zvuk mora, maestral koji lagano pirka i ne dopušta vrućini da pokvari doživljaj, zrikavci daju pečat ovom savršenom ljetnom ugođaju.

Na plaži možete iznajmiti sjenicu i tako imati potpunu privatnost.

Osvježenje uz piće ili kolač potražite na terasi Forest Beach bara. Nama se posebno svidjelo uživanje u kavi uz opuštajući pogled na more.

Hrana se na plaži ne poslužuje pa preporučamo da je ponesete sa sobom. Dolazak na plažu je idealan za cjelodnevni boravak te je najbolje da odmah ponesete sa sobom sve što vam je potrebno. 

Otvorenje uz De-stress on Cres festival 

Otvorenje Forest Beach plaže i početak ljeta proslavit će se uz festival De-stress on Cres. U sklopu svoje velike ljetne turneje ‘Na vratima raja’ u petak 21.6. nastupit će Let 3, jedan od najpopularnijih hrvatskih bendova. U subotu 22.6. festival se nastavlja uz ritmove i nastup Felvera. Koncerti počinju u 19 sati, ulaz je besplatan, a ulaznicu možete preuzeti ovdje. Parking je također besplatan.

Kako saznajemo od organizatora tijekom ljeta planiraju se organizirati različiti koncerti, kreativne radionice i sportske aktivnosti. Sve to u skladu s konceptom Forest Beach plaže, a to je život u skladu s prirodom.

Fotografije: Antonio Bronić

You may also like

Leave a Comment