ŠKRLETOVO  – BOUTIQUE VINSKO DRUŽENJE U IVANIĆ-GRADU

by Putopis

Svi ljubitelji vina pozvani su da ovaj vikend posjete Ivanić-Grad. U subotu 6.4.2024. u hotelu Sport održava se vinsko događanje pod nazivom Škrletovo. Ovo boutique vinsko druženje održava se od 2018. godine s ciljem popularizacije moslavačke autohtone vinske sorte. Na manifestaciji sudjeluju vinari iz cijele Moslavine. Prezentirat će sve stilove škrleta: pjenušce, mlade škrlete, macerirate, kupaže i još puno toga, najavljuju organizatori. 

Organizatori, Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada i udruga Škrlet Moslavina, pripremili su bogati program. Događanje počinje u 16 sati s panel raspravom nakon koje slijedi radionica. Posjetitelji će se moći uključiti na radionicu „Potencijal škrleta u gastronomiji“ koju će voditi sommelier Tomislav Jakopović. Tamo će naučiti kako upariti razne delicije s različitim stilovima škrleta. Mjesta su ograničena, a cijena sudjelovanja je 20 EUR. U 19 sati počinje kušanje vina uz svirku Oridano gipsy jazz benda.

PROGRAM

16:00h – 16:30h Panel pod nazivom „Pozicija  škrleta na modernoj vinskoj sceni“, moderator prof.dr. Zvjezdana Marković, sudionici: vinski publicist Saša Špiranec i izvanredna profesorica Ana-Marija Jagatić Korenika

16:30h – 18h Radionica na temu “Potencijali škrleta u gastronomiji“, moderator sommelier Tomislav Jakopović. Sljubljivanje različitih stilova škrleta sa zalogajima cijele Hrvatske.

Mjesta za radionicu i panel su ograničena, stoga je potrebno rezervirati mjesto na vrijeme putem maila info@corkcroatia.hr. Cijena sudjelovanja je 20 EUR po osobi. Mjesta će se popunjavati po prijavi.

19:00h – 23:00h Izlaganje i promenadno kušanje škrleta uz glazbenu pratnju “Oridano“ gipsy jazz benda.

ČIJA VINA ĆE SE MOĆI KUŠATI

Vina Kezele / Vinarija Voštinić – Klasnić / Vinarija Florijanović / OPG Ivan Kosovec / Klet Romić / Vina Glavica / Vina Seletković / Vina Košutić / Lagena Winery / OPG Zoran Jančar / Vinarija Miklaužić / Vinarija Mikša

Ulaz na kušanje je besplatan. Ukoliko vam se svidi ponuda vina za 11 EUR  uzmite čašu i 5 kupona (kaucija za čašu 5 EUR, vraća se po povratku čaše) i uživajte u cjelovečernjem programu.

Parking ispred hotela Sport je besplatan, a u suradnji sa Taxi Petričević iz Ivanić-Grada (091 3320 300), vozite se po cijeni od 5 EUR po smjeru do 4 osobe, samo recite da idete na Škrletovo.

Fotografije: Putopis. Sva prava pridržana.

You may also like

Leave a Comment