NOVI DIREKTNI LETOVI IZ ZAGREBA ZA BERLIN, STOCKHOLM I TIRANU

by Putopis

Nacionalni avioprijevoznik u ovogodišnjem ljetnom redu letenja proširuje zračnu povezanost Zagreba s inozemnim odredištima. Uvode se tri nove sezonske linije: Zagreb – Berlin, Zagreb – Stockholm i Zagreb – Tirana. Ljetni red letenja počinje 31. ožujka 2024. godine.

NOVE LINIJE – TRI PUTA TJEDNO DO EUROPSKIH DESTINACIJA

Letovi na novoj liniji Zagreb – Berlin planirani su tri puta tjedno  – utorkom, petkom i nedjeljom. Povratne zrakoplovne karte putnicima su dostupne po cijeni već od 149 eura. Zrakoplovi Croatia Airlinesa na novoj međunarodnoj liniji Zagreb – Stockholm letjet će također tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom. Povratne zrakoplovne karte mogu se kupiti po cijeni već od 159 eura.

Na izravnoj liniji Zagreb – Tirana planirana su dva leta na tjedan – petkom i nedjeljom. Putnicima su na raspolaganju povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 139 eura. 

“Uvođenje novih direktnih letova Croatia Airlinesa koji povezuju Zagreb s Berlinom, Stockholmom i Tiranom predstavlja značajan poticaj za turizam glavnog grada Hrvatske te ima dalekosežne pozitivne implikacije i na ostale dijelove naše države. Povećana dostupnost i poboljšana povezanost s njemačkim tržištem dodatno jačaju ugled Zagreba kao atraktivne europske destinacije, dok direktna zračna veza sa Stockholmom predstavlja važan korak naše dostupnosti skandinavskom turističkom tržištu, dovodeći nove posjetitelje koji će imati priliku istražiti kulturne i prirodne ljepote Zagreba. Uvođenje avio linije za Tiranu otvara vrata novim poslovnim i turističkim prilikama, jačajući međunarodnu suradnju.” izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te nadodala “Turistička zajednica grada Zagreba dugi niz godina surađuje s Croatia Airlinesom koja nam je, kao naš nacionalni avioprijevoznik, važan strateški partner….stoga zahvaljujem g. Bajiću i cijelom timu Croatia Airlinesa na sjajnoj suradnji”.

OSTALE EUROPSKE MEĐUNARODNE LINIJE

Osim uvođenja novih sezonskih letova, Croatia Airlines nastavlja obavljati letove iz Zagreba diljem Europe. Direktnim letovima i dalje se može putovati u Amsterdam, Atenu (via Dubrovnik), Barcelonu, Beč, Bruxelles, Kopenhagen te Frankfurt. Također putnici mogu letiti i u London (Heathrow), Mostar, München, Pariz, Rim (via Split i via Dubrovnik), Sarajevo, Skoplje i Zürich. Tako je putnicima na raspolaganju ukupno 18 međunarodnih linija iz Zagreba u Europu i obratno.  

“Svjesni činjenice da je Zagreb ponajprije aviodestinacija, a sukladno povećanoj tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, ove sezone sa zadovoljstvom uvodimo tri nove linije kojima ćemo glavni grad Hrvatske još snažnije i kvalitetnije povezati s Europom, omogućujući tako dolazak još većeg broja inozemnih turista u hrvatsku prijestolnicu i kontinentalni dio Hrvatske. Izvrsna dugogodišnja suradnja s Turističkom zajednicom grada Zagreba primjer je kako se sinergijom dolazi do kvalitetnog turističkog proizvoda. Radujemo se našim zajedničkim projektima i u budućnosti. Drago nam je što putnicima možemo pružiti još veći izbor međunarodnih putovanja u godini u kojoj obilježavamo 35. obljetnicu tvrtke i počinjemo obnovu flote novim zrakoplovima Airbus A220”. – rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa. 

Turistička zajednica grada Zagreba i Croatia Airlines već dugi niz godina poslovno surađuju i provode zajedničke promotivne aktivnosti, prezentacije i poslovne radionice u zemlji i inozemstvu s ciljem unapređenja turističke ponude grada Zagreba. Jedan takav projekt nosi naziv Zagrebački zalogaj . Kroz njega Zagreb se približava putnicima poslovnog i ekonomskog razreda preko tipičnih specijaliteta ovog podneblja. To je dodatna promocija gastronomskih vrijednosti Zagreba, kao i brendiranje gastronomskog bogatstva Hrvatske.

Fotografije: Putopis. Sva prava pridržana.

You may also like

Leave a Comment