NAJBOLJE OD ROŠTILJA IZ REGIJE  – COOKING SHOW BALKANIKA 

by Putopis

Novootvoreni restoran u zagrebačkoj Trnovčici „Krčma pri dečkima“ bio je domaćin premijernog programa Balkanika Show Cooking. Ovaj gastro doživljaj namijenjen je svim ljubiteljima mesa i roštilja. Sve što se može kušati na ovom show programu jedinstvenog je okusa. Tijekom večeri meso se priprema uz vatru pred gostima tako da oni mogu doživjeti pripremu i prezentaciju uz popratni program.

JEDINSTVENI SPOJ S PODRUČJA BALKANA

Što se krije iza brenda Balkanika, pitali smo začetnika ideje i chefa Maria Lepena. Nakon niza godina rada u kuhinjama diljem regije, Mario je došao na ideju da s partnerima objedini najbolje vještine i znanja vezana uz roštilj. Tako je nastao koncept Balkanika. Poseban cooking show i gastro doživljaj roštilja kojeg će se gosti još dugo sjećati. 

„Balkanika je jedinstveni spoj zamjesa mesa s područja cijelog Balkana. Sastoji se od mješavine leskovačkih, sarajevskih, banjalučkih, travničkih i zagorskih sastojaka. Odabrao sam od svega najbolje, prema mojem mišljenju i objedinio u jedan poseban zamjes pod imenom Balkanika. Postoji više vrsta. Ovo što ćemo danas probati je Premium Balkanika. U ponudi imamo i Classic te pojedinačne vrste – Sarajevsku, Banjlučku, Travničku, kako tko želi. Danas je premijerno predstavljanje u Zagrebu i sada krećemo dalje po cijeloj Hrvatskoj. Uskoro ćemo imati predstavljanje u Dubrovniku, zatim idemo u Pulu i Split. Od sljedećeg tjedna, ovdje u restoranu „Pri dečkima“ moći će se probati pet do šest naših jela.“ rekao nam je Mario Lepen.

Na svakom gostovanju priprema se poseban specijalitet kuće. Ovaj put zvijezda večeri bio je janjeći big šiš „Pri dečkima“, a meso se pripremalo na Valcanus roštiljima. Veseloj i opuštenoj atmosferi doprinjeli su i tamburaši.

Partneri eventa bili su i OPG Hudi kokot te Kajlander gin.

Mario Lepen iza sebe ima dvadeset godina iskustva rada u poznatim restoranima. Svoje znanje i iskustvo gradio je u restoranima kao što su Batak grill, Catering Kvartić, Kadena Split. Dobitnik je dvije zlatne medalje u Turskoj na međunarodnom natjecanju kuhara 2018. godine. Mario je i dio kreativnog tima Creative cuisine by Damir Sertić. 

Mi smo uživali u večeri i novim okusima roštilja, a više detalja o konceptu i ponudi možete pronaći ovdje.

Fotografije: Boris Ščitar. Sva prava pridržana.

You may also like

Leave a Comment