POČELA JE GOURMET MANIFESTACIJA U VRSARU ZA SVE LJUBITELJE ISTARSKIH DELICIJA

by Putopis

Za sve ljubitelje autohtone istarske kuhinje, jednostavnih i dobrih jela prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet događanja Vrsaranske goložece koji će se održati od 5. do 14. svibnja u Vrsaru. Svi koji se nađu u Istri moći će okusiti tradicionalne specijalitete spravljene od svježih i lokalnih namirnica.  

Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, Vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima. Posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava. Istovremeno, prilagođavajući ih suvremenim trendovima, udiše im novi život.

SPECIJALITETI VRSARSKIH KONOBA I RESTORANA

Istarska tradicija, spojena s kreativnošću vrsarskih kuhara posjetitelje očekuje u sedam vrsarskih restorana i konoba: Fančita, Dvi palme, San Giorgio (Villa Vrsar), Goran, Kod Luce, Rotonda i Lovor Real Grill (Belvedere). Naći će se tu žgvacet od kokoše s fužima, file orade u umaku od jadranskih kozica i pikantna palenta, brodet lignji i oslića sa bijelom palentom. Moći ćete uživati i u pljukancima s kozicama i šparogama, raviolima punjenima sporo pečenom svinjetinom, domaćim njokima sa šugom od junetine te fužima sa šugom od divljači. Naravno, uz vrhunska tradicionalna jela tu je i čaša vina najboljih istarskih proizvođača.

CIJENA MENIJA

Svaki restoran nudi dva menija koji se sastoje od tri slijeda i čaše vina istarskih proizvođača, a mesni ili riblji meni – izbor je na vama. Ako još uvijek niste postali zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postanete uz promotivne cijene menija od 20 € .

Ovo je sedmo izdanje eventa u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar i hotelskog poduzeća Maistra. Ovo zanimljivo gourmet događanje samo je jedno od brojnih događanja koja nas očekuju u Istri i Vrsaru ove godine.

Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe u ovoj bogatoj gourmet ponudi. Stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i prepustite se nezaboravnim užitcima vrsarske kuhinje. Više informacija o ponudi pojedinih restorana pogledajte ovdje.

Fotografije: Turistička zajednica općine Vrsar

You may also like

Leave a Comment