28. ožujka počinje Meetex 2023 – jedina B2B burza poslovnog turizma u Hrvatskoj

by Putopis

Kraj ožujka tradicionalno je ‘rezerviran’ za MEETEX  – Croatian Meeting Experience Summit, jedino B2B okupljanje predstavnika kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj. To je ujedno i najvažnije okupljanje takve vrste te je uvršteno u top 10 europskih B2B događanja MICE industrije.

SUDIONICI IZ CIJELOGA SVIJETA SE SASTAJU U ZAGREBU NA MEETEX-U

Nakon dvije godine virtualnih sastanaka i druženja, ove godine MEETEX se ponovno održava uživo. Od 28. do 30. ožujka hotel Westin u Zagrebu bit će mjesto okupljanja više od 160 profesionalaca kongresne industrije iz cijelog svijeta. Dogovoreno je preko 1200 poslovnih sastanaka 1-na-1 s domaćim izlagačima i buyerima iz 17 zemalja koje uključuju Njemačku, Francusku, Veliku Britaniju, ali i goste iz SAD-a, Kanade i Meksika. Od domaćih izlagača tu će biti predstavnici agencija, turističkih zajednica, kongresnih, boutique i luksuznih hotela, event industrije i mnogi drugi dionici industrije poslovnog turizma.

MEETEX I VAŽNOST POSLOVNOG I KONGRESNOG TURIZMA

Ove godine naglasak je na većem broju sastanaka i intenzivnijem networkingu kako bi se sudionici uspjeli što bolje povezati, ostvariti što bolje kontakte i ugovoriti konkretne poslove. Segment poslovnog turizma je izrazito važan jer dovodi goste koji troše nekoliko puta više od odmorišnih gostiju. Također, oni dolaze van glavne sezone i na taj način je iznimno kvalitetno produžuju. Prema nekim procjenama poslovni gosti generiraju i do 30% ukupnog prometa u turizmu.

„Iako smo s hibridnim izdanjima 2021. i 2022. mi kao organizatori, ali i svi ostali učesnici bili iznimno zadovoljni, ipak smo presretni što se za ovo peto izdanje MEETEX-a vraćamo na potpuno live događanje. MEETEX je izvanredna prilika za sve dionike hrvatske industrije poslovnog turizma – pa čak i one manje – da se predstave svijetu kroz sastanke s pomno odabranim buyerima i započnu nove poslovne odnose. Ohrabrujuće je vidjeti da interes za Hrvatsku kao destinaciju poslovnog turizma i dalje raste, što nam je i bio cilj kad smo pokretali MEETEX. S ovom godinom će broj ostvarenih sastanaka 1 na 1 probiti brojku od 6.500 što je sjajan prosjek i vrlo pozitivan trend za budućnost.“ rekao je Adem Braco Suljić, suosnivač i direktor MEETEX-a.

PRIKLJUČENJE INICIJATIVI ZA ODRŽIVOST

Pohvalna je i činjenica da organizacijski tim MEETEX-a, kao i MICE industrija, veliku važnost posvećuje održivosti. Tako su se priključili njemačkoj inicijativi FrauBlau koja za svoju misiju ima očuvanje močvarnih područja kao katalizatora karbonskog otiska. Sve naravno u skladu s SDG6 protokolima o očuvanju vodenog bogatstva.

I ove godine MEETEX ima podršku partnera, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice te Turističke zajednice grada Zagreba, koji su prepoznali veliku važnost ovakvih događanja za razvoj kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj.

Fotografije: Meetex

You may also like

Leave a Comment