CRAFT DESTILERIJA IZ ZELINE PREDSTAVILA JE GIN BOGOWSKI

by Putopis

Jeste li ikada probali craft gin? Gin Bogowski novitet je na tržištu i stiže nam iz Zeline i to iz prve suvremene craft destilerije na tom području. Ideja za proizvodnjom rodila se na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Guvo koje se godinama bavi pčelarstvom i proizvodnjom domaćih alkoholnih pića. Mlada i poduzetna ekipa okupila je tim stručnjaka i kreativaca te uz potporu Europskih fondova pokrenula modernu destileriju i proizvodnju gina. Okus Bogowski gina je poseban i po tome što potječe od bora iz šume u okolici destilerije. Izvrsna je to ideja kako zaokružiti priču o prvom craft ginu iz Zeline.

Fotografija: Domagoj Kunić

Vlasnici destilerije rekli su nam kako se Bogowski gin proizvodi u limitiranim količinama pri čemu se koristi inovativna tehnologija proizvođača iStill iz Nizozemske, koja se smatra ‘domovinom’ gina. “Uz najbolju opremu, u proizvodnju je ugrađeno neizmjerno iskustvo, čime garantiramo vrhunski proizvod.” dodao je Lavoslav, glavni tehnolog gina Bogowski.

Fotografija: Juraj Močilac

Bogatstvo i punoća okusa ovog craft gina inspirirani su okruženjem destilerije. Zimzelena borovica, nježna kora naranče, zagasite borove iglice i svježina zrna soli, uz dodatak angelike, kardamona i korijandera, objedinjeni su u boci jedinstvenog i bogowskog užitka.

Fotografija: Juraj Močilac

Također smo zamjetili i luksuzan dizajn boce. Na tamnoj, elegantnoj boci ističe se logotip koji je djelo nagrađivanog dizajnerskog studija Mireldy. Zanimljivo je da se tajna posebnog odsjaja etikete krije u boji koja sadrži 24-karatno zlato.

Iz destilerije Bogowski otkrivaju i dugoročne planove. Velika im je želja u budućnosti rekreirati autentičan recept lokalnog zelinskog alkoholnog pića, odaslati ga u svijet i time sačuvati dio baštine. Mi im možemo samo poželjeti puno sreće i uspjeha uz čašu Bogowski gina.

Fotografije: Juraj Močilac, Domagoj Kunić

You may also like

Leave a Comment