IL VOLO U ZAPREŠIĆU

by Putopis

U bajkovitom ambijentu perivoja dvorca bana Jelačića u Zaprešiću održala se jučer prava glazbena čarolija. Publiku je svojim nastupom oduševio svjetski poznati talijanski pop – operni trio Il Volo. Bio je to nastup u sklopu bogatog programa koji je ovo ljeto organizirala Turistička zajednica grada Zaprešića, a Il Volo uvrstio u svoju europsku turneju “Il Volo Sings Morricone and More”.

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto i Piero Barone u kratkom druženju prije nastupa rekli su nam da su uzbuđeni što su ponovno u Hrvatskoj. Već su putovali po našoj prelijepoj zemlji, posjetili su Dubrovnik, Opatiju i Zagreb. Vesele se što će nastupiti u Zaprešiću i nadaju da će još puno puta posjetiti Hrvatsku.

Trio zajedno nastupa već 13 godina, upoznali su se u jednom talijanskom show-u 2009. godine gdje ih je producent okupio u grupu. Proslavili su se diljem svijeta nastupom na Eurosongu u Austriji 2015. godine izvodeći svoj najveći hit “Grande Amore”.

Novi Dvori bana Jelačića, okruženi stoljetnom šumom, pokazali su se kao izvrsna lokacija za večernji ljetni koncert i glazbeno putovanje uz maestralno bel canto pjevanje Il Vola.

Kulisa dvorca odlično je upotpunila ovaj poseban doživljaj.

Il Volo je izveo hitove sa svog posljednjeg albuma, remek djela maestra Ennia Morriconea, ali i hitove svijetskih zvijezda kao što su Frank Sinatra, Elton John, Celine Dion te operne klasike. Koncert je trajao nešto malo više od dva sata koji su bili ispunjeni iznimnim pjevanjem, duhovitim šalama tria, a čak i plesom. Posebno dirljivo bilo je što su jednu pjesmu posvetili svima koji su pogođeni velikim nedaćama koje su zadesile svijet u zadnje vrijeme, Covidom i ratom. Glazba uistinu ne poznaje granice, spaja ljude i “govori” jedan univerzalni jezik.

U svojoj karijeri koja traje nešto više od 10 godina, Il Volo je surađivao s mnogim zvijezdama. Tako ih je na početku karijere Barbra Streisand pozvala da budu posebni gosti na 12 koncerata na njezinoj turneji.

Zaprešić je ovim koncertom i besprijekornom organizacijom pokazao da se svrstao na kartu destinacija s jedinstvenim doživljajima. Uvjereni smo da su, kao i mi, svi posjetitelji otišli s koncerta sretni, ispunjeni dojmovima i punog srca. Ukoliko se nađete u Zagrebu ili okolici, predlažemo da posjetite Zaprešić, a događanja ovog ljeta možete pogledati ovdje.

I dok se utisci s koncerta Il Volo sliježu, veselimo se novim nastupima i koncertima, a raspored nadolazećih na njihovoj turneji možete pogledati ovdje.

Jasminka Đaković

Fotografije: Putopis

You may also like

1 comment

Željka 23. srpnja 2022. - 14:02

Bilo je odlično. Veselim se novim koncertima u Zaprešiću :)

Reply

Leave a Comment