U petak 25. ožujka počinje 24. tjedan restorana, tjedan u kojem možete ručati ili večerati u poznatim hrvatskim restoranima i uživati u delicijama po promotivnim cijenama. Akcija traje do 3. travnja 2022. , a cilj joj je promovirati hrvatsku gastronomsku scenu.
Uključeni su restorani i ugostiteljski objekti iz cijele Hrvatske. Ručati možete po cijeni od 100 ili 125 kuna , a večera, koja se također sastoji od 3 slijeda, iznosi 100, 125 ili 150 kuna – ovisno o meniju. Svoje mjesto svakako trebate rezervirati, a ovdje možete pogledati popis restorana po gradovima, meni i kontakt gdje možete napraviti rezervaciju.
Na primjer, ovako izgleda meni u poznatom zagrebačkom restoranu Balon koji sudjeluje u ovoj akciji:
Cijena večere: 150 kn
PREDJELO
1. Pljukanci s biftekom, krema od pljesnivog sira, parmezan
2. Fuži s hobotnicom, sušene rajčice, kapare, parmezan
3. Rižoto od graška, kravlji sir, confitirana paprika s pinjolima
GLAVNO JELO
1. Sporo pečena svinjska potrbušina, pečeni batat, špinat, nar
2. Grdobina u dimljenoj soli, krema od cvjetače i tartufa, šafran
3. Carpaccio od mariniranih tikvica, sušene rajčice, tofu u soji, tostirani sezam
DESERT
1. Čokoladna torta, mascarpone, čokolada, vanilija
2. Panacota , čokoladni crumble, menta
3. Kolač od sira, gel od malina
Restoran Balon
Adresa: Prisavlje 2, 10000 Zagreb
Telefon za rezervacije: 01/604 0918
RESTORAN SUDJELUJE OD 25.03. DO 3.4.2022. S VEČEROM OD 17:30 H
Ovaj koncept je napravljen po uzoru na slične koji postoje u drugim svjetskim metropolama i održava se nekoliko puta godišnje. Dobar tek!
Fotografije su u vlasništvu Putopisa te su ilustrativnog karaktera.