Tjedan štrudle u Karlovačkoj županiji

by Putopis

Prvi vikend u rujnu tradicionalno je rezerviran za Štrudlafest. Ove godine održat će se od 3. do 5. rujna diljem Karlovačke županije. Štrudle će se moći degustirati u dvadesetak restorana koji će nuditi i posebne okuse i akcije, kao i u Gradskom muzeju Karlovac, Starom Gradu Dubovcu, Zavičajnom muzeju Ozlju, Etno parku Ozalj i Baraćevim špiljama. Prvi put štrudla će se moći degustirati i na posebnim “štrudla plovidbama” Žitne lađe.

Za izletnike koje put odvede u Ogulin tijekom vikenda Zavičajni muzej Ogulin i Ivanina kuća bajke osigurat će voucher za štrudlu u hotelu Frankopan uz kupljenu ulaznicu.

Selo Jaškovo, koji je i glavni domaćin festivala, pripremilo je bogat program. Posjetitelji će uz kreativne radionice, piknik i vožnju biciklom moći uživati i u “štrudla safariju” na rijeci Dobri. Porcija više sigurno će se tražiti i za jela koja će u svom gastro showu “Dalmacija u selu štrudle” pripremiti poznati chef Ivan Pažanin.

Najmlađi posjetitelji moći će uživati u likovnoj radionici i oslikati svoj tanjurić za štrudlu, jahanju te naučiti kako biti pravi mornar na Žitnoj lađi. Nedjeljno popodne rezervirano je za akustični koncert Damira Kedže.

Ovaj događaj ima i humanitarni karakter. Sva hrana pripremljena na radionicama prodavat će se u humanitarne svrhe na štandu udruge Jak kao Jakov.

Vidimo se na Štrudlafestu :)

You may also like

Leave a Comment