GEM SET HRVATSKA

by Putopis

Super je osjećaj pomagati drugima, dati nešto zajednici, pogotovo onim najmlađima. Kada to napravi naš vrhunski tenisač Marin Čilić, i njegov tim iz Zaklade Marin Čilić, onda to poprimi još jednu dimenziju – onu inspirativnu. Sretna dječja lica, ali i osmjesi odraslih,  bili su  najbolji dokaz da humanitarno sportskih događanja kao što je Gem Set Hrvatska treba biti više.

Marin Čilić i njegov tim, organizirali su ovaj humanitarno sportski turnir na zagrebačkoj Šalati i okupili najbolje hrvatske sportaše. Osim promocije sporta, širenja pozitivne energije i dobre zabave, cilj ovog turnira bio je sakupiti sredstva za multifunkcionalno sportsko igralište za osnovnu školu u Tordincima u Slavoniji. Program je počeo u 12 sati raznim sportskim i edukativnim radionicama za djecu, a na turnir su stigla i djeca i roditelji iz Tordinaca.

Poznati tenisači u kombinaciji sa ostalim sportašima kao što su nogometaši, veslači, košarkaši  sudjelovali su u parovima u teniskom turniru. Niti visokih +30 stupnjeva Celzijusa nisu omeli niti sudionike niti publiku da uživaju u ovom hvalevrijednom događaju. Tako su se uspješno u tenisu okušali Luka Modrić, Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ivan Klasnić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Valent Sinković…

Nije izostala ni podrška mnogih kolega iz svijeta sporta kao što su Sara KolakAna KonjuhDina LevačićTin SrbićMarijo Ančić.

Sportaši su bili podijeljeni u 4 skupine sa po 3 para. Kako bi natjecanje bilo ravnopravno, tenisači nisu igrali međusobno u paru. U prvom polufinalu Mario Mandžukić i mladi Patrik Jurina pobijedili su Dejana Lovrena i Franka Škugora 10-8. Patrik Jurina je talentirani mladi tenisač, učenik osnovne škole Tina Ujevića iz Zagreba, koji je imao priliku zaigrati u paru. U drugom polufinalu Marin Čilić i Luka Modrić slavili su protiv Bojana Bogdanovića i Mate Delića sa 10-7. U finalu pobjedu su odnijeli Mario Mandžukić i Patrik Jurina sa 11-9.

Kroz cijeli sportsko-zabavni spektakl vodio nas je duhoviti sudačko-voditeljski par Luka Bulić i Tarik Filipović.

U konačnici rezultat ovakvih turnira je manje bitan. Pravi pobjednici su djeca i svi sudionici koji su se odazvali i podržali ovaj super projekt. Bilo je pravo zadovoljstvo pratiti ovaj turnir i veselimo se novim projektima Zaklade Marin Čilić

Jasminka Đaković

 

 

 

Za sve ljubitelje sporta i rekreacije

You may also like

Leave a Comment