POSJETITE ŽMINJSKE KONOBE OD 8. – 16. TRAVNJA I UŽIVAJTE U USKRSNIM, DOMAĆIM SPECIJALITETIMA

by Putopis

Istra je oduvijek sinonim za izvrsnu hranu i vino i to je jedan od razloga zašto je često posjećujemo. Posebno volimo mjesta u unutrašnjosti koja su pravi skriveni biseri. Takav je i Žminj, koji se nalazi u samom srcu Istre, a bolje ga možete upoznati ovdje . Poznat je također i po Festivalu pašte.

Ovaj put uoči Uskrsa, Žminj se ponovno potrudio i organizirao akciju “Žminjske Vazmene užance”. Povezao je sve žminjske konobe koje su, od 8. travnja pa do 16. travnja, pripremile posebni uskrsni meni za sve posjetitelje po promotivnoj cijeni za 120 kuna.

Očekuje vas uživanje u pjatu tradicionalnih jela uz čašu domaćeg vrhunskog vina. To je dobar razlog zaputiti se na izlet ili za vikend u Žminj, razgledati ga i ručati ili večerati u istarskoj konobi.

Meni u konobi Puli Pineta, koju smo imali prilike posjetiti i koju preporučamo, izgleda ovako:

*Kuhana špaleta, želadija, pinca, kuhano jaje, mladi luk, sol

*Palenta sa friganim lukom i janjetina na padelu

*1 dcl vina/soka  

U akciju su uključene i pizzerije i fast food, naravno sa posebnim “vazmenim” burgerom i pizzom. Popis ostalih konoba i sve detalje možete naći ovdje.

Ukoliko svratite u Žminj ovog Uskrsa, vjerujemo da ćete uživati.

Fotografije: TZ Žminj

You may also like

Leave a Comment