FOOLING AROUND 2025: ŠTO DONOSI PROGRAM I GASTRO PONUDA ADVENTA KOD ESPLANADE

by Putopis

Popularni adventski program – Fooling Around by Fuliranje – vraća se i ove godine na terasu hotela Oleander zagrebačkog hotela Esplanade. Organizatori događanja, agencija Kokoš ili jaje, MPG i hotel Esplanade Zagreb, predstavili su detalje ponude i programa na prigodnom druženju za medije. Prezentacija se održala u Lobby & Cocktail baru hotela te je bila zamišljena kao afterwork druženje. To je ujedno i glavna ideja ovogodišnjeg Fooling Arounda: terasa Oleander od 26. studenog 2025. do 1. siječnja 2026., postaje najpoželjnije mjesto za blagdansko afterwork druženje i party.

Gastro “vagoni” blagdanskog Orient Expressa

Oleander terasa bit će ponovno dom blagdanskog Orient Expressa koji će imati devet “vagona” odnosno kućica. Svaka kućica povezat će po jedan restoran i jedan bar. Ovogodišnje izdanje spojit će najpopularnije kreacije mladih talenata bistro scene s klasicima vrhunskih chefova. Najavljena je bogata gluten free i veganska ponuda te gostovanja barova iz Zadra, Hvara i Beograda. Redakcija Putopisa uvjerila se i da dobre glazbe neće nedostajati. Fooling Around by Fuliranje ove godine donosi RNB Confusion ritmove i FRKU, uz latino plesne radionice te atraktivne vikend bubbly bruncheve.

Hrskave i slatke delicije Esplanade

Na događanju su predstavljeni fini zalogaji, gastro delicije i okrepljujući kokteli koji očekuju posjetitelje. Posluženi su hrskavi losos štapići i kroketi od pršuta chefice Ane Grgić Tomić. Kroketi su nas apsolutno oduševili, kao i čokoladni mousse sa začinima koji potpisuje, Mirjana Špoljar, glavna slastičarka Esplanade.

Chefica Ana Grgić Tomić, Vjenceslav Madić i Mirjana Špoljar iz Esplanade

Vjerujemo da će topli koktel napitak pod imenom “The Štrukli Affair” biti hit među posjetiteljima u hladne dane. Nas je osvojio svojom kombinacijom karamele, domaćeg soka od kruške uz dašak gina i s čipsom od parmezana. Uz ovaj koktel, Esplanada nudi i Esplanade Punch koji donosi arome kokosa, banane, jabuke i cimeta.

Kroketi s buncekom i zeljem iz kreativne kuhinje Noela

Chef Ivan Temšić iz Noela za ovu godinu pripremio je pravu poslasticu. Radi se o kroketu s dimljenim buncekom, kiselim zeljem, domaćom turšijom, majonezom mladog luka i kiselim vrhnjem.

Posjetitelje očekuju i Arancini (pečena puretina, aioli, gel od šipka, chilli ulje) te Porchetta burger (brioche pecivo, pečena svinjeća rolada, svježi sir, pečene paprike, med i muštarda).

Novo u ponudi – veganska i bezglutenska jela

Puno slasne hrane i odličnih vina pripremila je i kućica Peti Kupe x Bora Winery. Na Oleander terasu stižu gurmanski sendviči Toni Mortadella i Gianna Parmigiana. Bit će tu i dnevna jela pod nazivom Homemade Lasagne i Pinse Zagabria. Novitet ove godine je ponuda BioMania kućice s veganskim, organskim i bezglutenskim jelima te ponudom bio vina. Posebno zanimljiv je njihov “Sarma burek” koji je bio poslužen na događanju.

Po prvi put na Fooling Aroundu pojavljuje se Debeli Dabar u suradnji s Urania barom. Ova zanimljiva i trendy suradnja donosi confort street food delicije inspirirane domaćim okusima i blagdanskim tradicijama. Urania bar na Fooling Around donosi selekciju aktualnih koktela inspiriranih arhitekturom i kinematografijom.

Posjetitelji će moći uživati i u japanskim okusima SoHo Sushi i KOi bara. Kušali smo hrskave SoHo Handmade Shrimp Balls, a posjetitelje očekuje i Sushi Christmas Box s četiri vrste sushija, idealan za dijeljenje.

Advent ne bi bio potpun bez kobasica, a na Fooling Aroundu stižu one slasne iz Instituta za kobasice Mate Jankovića. I ove godine okusi debrecinki i kranjskih kobasica u mekom brioche pecivu s majstorskim umacima i dodacima razveselit će sve posjetitelje Oleander terase.

Melt i Ginglebells donose najbolje kombinacije okusa i atmosfere. Melt donosi prigodni brunch i slatke kreacije. Mnogima će se sigurno svidjeti Christmas Crumble, topli crumble od jabuke s vanilijom i cimetom. Ginglebells donosi tople i hladne koktele te omiljeni kuhani gin za hladne dane.

Na Fooling Around vraća se i Acrobat Svijet Vina. Oni su ekskluzivni distributer KOBE proizvoda pa će posjetitelji moći uživati u kobe steakovima, burgerima i pizzama s kobe mesom.

Fooling Around donosi novi slatki hit – slastica realistično voće

Slastica koja nas je oduševila svojom prezentacijom, ali i okusom je realistično voće popularnog pastry chefa Jurja Klepića. Slastice imaju izgled jabuke, kruške, nektarine, a punjene su kremom i voćnim nadjevom.

S ovom izvedbom vjerujemo da imamo još jedan slatki hit Adventa, a realistično voće moći ćete pronaći na Centralnoj stanici Orient Expressa.

Fooling Around glazbeni program

Fooling Around svaki dan donijet će i novo afterwork raspoloženje. Utorkom su na programu akustični nastupi, srijedom latino dance session uz vrhunske plesne učitelje, a petkom R’n’B Confusion. Subotom će se održavati kultni program FRKA s domaćom urbanom glazbom. Uz brojna gostovanja, iznenađenja, party-program posvećen 100. obljetnici hotela Esplanade, nezaboravan Badnjak i najluđi dnevni doček Nove, Fooling Around ove godine spaja sve najvažnije sastojke blagdanskog ugođaja: izvrsnu glazbu, kreativne zalogaje, signature koktele i dobru blagdansku energiju. 

Mjesto: Oleander terasa hotela Esplanade, Zagreb

Trajanje: 26. studenoga 2025. do 1. siječnja 2026.

Radno vrijeme: pon-pet 12:00 – 23:00h, sub-ned 11:00 – 23:00h

Božić: 17:00 – 24:00 h 

Štefanje: 12:00 – 24:00 h

Stara Godina: 12:00 – 21:00 h 

Ulaz: besplatan

Fotografije: Bruno Fantulin, Ante Dvoravić, Putopis

You may also like

Leave a Comment