Izložba zbog koje vrijedi posjetiti Ljubljanu – bajkoviti pejzaži Jake Ivančića

by Putopis

Ljubljana je popularna city break destinacija u sva godišnja doba. Ovaj šarmantni grad, udaljen od Zagreba samo sat i pol vožnje, uvijek ima mnoštvo zanimljivog sadržaja. Prešernov trg, Tromostovje, Zmajski most i park Tivoli, samo su neke od lokacija koje vrijedi razgledati. No, ovo ljeto donosimo vam još jedan razlog zašto vrijedi posjetiti Ljubljanu. U jedinstvenom ambijentu stare srednjovijekovne utvrde Ljubljanskog dvorca otvorena je, u suradnji s National Geographic Slovenija, izložba poznatog slovenskog landscape fotografa Jake Ivančića – Slovenija: Simfonija pogleda.

Vjerojatno ste se već, pregledavajući razne društvene mreže, susreli s impresivnim fotografijama Jake Ivančića. Kadrovi prekrasne prirode i očaravajućih pejzaža Slovenije, Hrvatske, ali i s njegovih putovanja Europom, Azijom i Afrikom, redom oduševljavaju.

Njegove izuzetne fotografije Slovenije osvojile su brojne nagrade na prestižnim natjecanjima, prikazane su na brojnim izložbama i objavljene u mnogim publikacijama. One su odraz autorove iskrene ljubavi prema fotografiji i samom procesu fotografiranja. Iza jedne vrhunske landscape fotografije krije se puno strpljenja, predanosti, znanja, talenta i naravno sreće. Krajnji rezultat ovisi o lokaciji, svjetlu, vremenskim uvjetima, godišnjem dobu i mnogim drugim faktorima. Sve to možemo vidjeti u fotografijama Jake Ivančića i zato vam toplo preporučamo posjet izložbi Slovenija: Simfonija pogleda.

Na izložbi možete vidjeti i fotografiju Bledskog jezera koja je 2023. nagrađena od strane National Geographica. ‘ Posebnost ove fotografije je sigurno ta da se rijetko vidi toliko snijega na Bledskom jezeru. Cijeli tjedan je padao snijeg, a najviše tu zadnju večer prije tog jutra. Uvjeti su se stvarno poklopili.’, izjavio je Jaka Ivančić za slovenske medije.

Kustos izložbe Arne Hodalič i Jaka Ivančić.

Izložba je otvorena od 28. lipnja do 1. rujna 2024. od 9:00 do 20:00 sati. Cijene ulaznica kreću se od 6 do 8 EUR. Djeca (7-18 god), studenti i umirovljenici imaju popust. Detalje potražite ovdje.

Fotograafije: Jaka Ivančić.

Fotografije s otvaranja izložbe: Miha Mally.

You may also like

Leave a Comment