NAJVEĆE OKUPLJANJE PROFESIONALACA KONGRESNOG TURIZMA, MEETEX 2024 U ZAGREBU 

by Putopis

Zagreb je ponovno mjesto okupljanja industrije poslovnih događanja. U utorak počinje MEETEX 2024 najveće B2B međunarodno okupljanje profesionalaca kongresnog turizma u Hrvatskoj. Šesto izdanje MEETEX-a okupit će preko 200 sudionika od 12. do 14. ožujka u Hilton Zagreb Conference & Event centru. Organizatori najavljuju brojne sastanke 1 na 1, puno networkinga i druženja. Pre i post studijska putovanja za gostujuće kupce iz Europe, Amerike i Azije odavno su popunjena. Putovanja uključuju Zagreb i regiju, Kvarner i Dalmaciju. 


“MEETEX je i dalje u top 10 događanja ove vrste u Europi, a ovogodišnja edicija će biti još veća nego lanjska, što nam se na kraju prošle činilo nemogućim. No, očito je da se Hrvatska doista sve bolje pozicionira na ovom iznimno kompetitivnom, ali i lukrativnom tržištu. Samo buyeri koje dovodimo u Zagreb raspolažu s budžetima od preko 25 milijuna EUR godišnje za organizaciju događanja i samo je na nama da ih uvjerimo da taj novac potroše u Hrvatskoj. Očekujemo da će broj održanih sastanaka između isključivo hrvatskih dionika industrije poslovnih događanja – kolokvijalno “kongresnog turizma” – i gostujućih kupaca i agenata ne samo iz Europe već i iz Amerike i Azije i ove godine prijeći 2.000.” izjavio je Adem Braco Suljić, suosnivač i direktor MEETEX-a.

I ove godine partneri sajma su Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Zagreba.

MEETEX ONTOUR TORONTO 2024

MEETEX donosi i niz novosti. Tijekom eventa najavit će se datumi i program za prvi MEETEX OnTour Toronto 2024. MEETEX time postaje jedino događanje ove vrste na svijetu koje organizira B2B networking događanje za promociju MICE industrije samo jedne države – Hrvatske – s obje strane Atlantika.


“Organizacijom MEETEX-a OnTour odnosno odvođenjem kreme hrvatske industrije poslovnog turizma van Hrvatske – za prvi put u Toronto – na direktne sastanke s kanadskim buyerima (kojih već sad, 6 mjeseci prije događanja, imamo prijavljenih gotovo 50) otvaramo vrata doista ogromnog tržišta koje želi doći u Hrvatsku i želi ovdje pokrenuti svoje MICE poslovanje. Interes za sudjelovanje je velik i sa strane naših dionika industrije poslovnih događanja, i siguran sam da ćemo 2024. pamtiti kao godinu otvaranja velikog i važnog poglavlja u ispisivanju povijesti još čvršćeg postavljanja Hrvatske na MICE kartu svijeta. Važnost MICE industrije je ogromna jer se radi o niši turizma koja dovodi goste 3-5 puta veće platežne moći od odmorišnih, i to radi u predsezoni i posezoni. ” dodao je Adem Braco Suljić. 

FOKUS NA ODRŽIVOSTI

MEETEX brine o održivosti, pa tako još od kraja 2022. godine podržava UN SDG6 FrauBlau inicijativu za zaštitu močvara. Tijekom eventa ne koriste se plastične boce za vodu. Svaki sudionik dobiva svoju staklenu flašicu za višekratnu upotrebu. Nju koristi tijekom cijelog događanja te ju nadopunjuje na dispenzerima vode i zdravih napitaka. Uz to, ne troši se papir jer je sav materijal u aplikacijama i online platformama. Po prvi put na ovim područjima na jednom MICE događanju koriste se akreditacije koje nisu samo biorazgradive već i regenerativne. 

UPOTREBA UMJETNE INTELIGENCIJE U MICE INDUSTRIJI

Sudionike i ove godine očekuju zanimljiva predavanja. Predavači sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa održat će predavanje i radionicu o upotrebi AI i ChatGPT u MICE industriji. Dr. Rob Davidson, autor 8 knjiga o industriji poslovnih događanja i jedan od 10 globalno najutjecajnih edukatora u svijetu poslovnih događanja održat će pak predavanje o jednako velikoj važnosti Emocionalne inteligencije.

Fotografije: MEETEX. Sva prava pridržana.

You may also like

Leave a Comment