TESTIRALI SMO KAMERU NOVOG HUAWEI MATE50 PRO MOBITELA

by Putopis

Često nas pitaju koristimo li foto aparat ili mobitel i s čim fotografiramo. U našem poslu koristimo oboje i mobitel definitivno zauzima važno mjesto. Kamere na pametnim telefonima su se toliko usavršile, u to smo se uvjerili puno puta. Neke od prednosti su i te da je mobitel uvijek pri ruci, a određeni trenutak je nekad brže i jednostavnije zabilježiti kamerom mobitela. Zato nas je razveselio poziv da testiramo kameru najnovijeg Huawei Mate50 Pro pametnog telefona. Već smo imali prilike koristiti Huawei mobitele i napraviti s njima neke nama vrlo drage fotografije i uspomene.

HUAWEI MATE50 PRO

Prvo što smo primijetili na modelu koji smo dobili je naravno njegova narančasta boja. Ovo je Vegan Leather Orange model, jako elegantan, zakrivljenog zaslona, modernog dizajna i vrlo lagan (205 g). Odmah nam se svidio. Kako smo saznali, na Hrvatskom tržištu bit će dostupni Silver i Black modeli.

Huawei Mate50 Pro ima XMAGE kameru s ultra otvorom blende i ona prima 24% više svjetla. Kamera automatski prilagođava otvor blende kako bi se napravila najbolja moguća fotografija u bilo kojim uvijetima. Još jedna zanimljivost kamere po čemu je prva u svijetu je da opcija PRO (odnosno profesionalni način) ima fizički podesiv otvor blende na 10 razina. Tako možete prilagoditi dubinu polja i što će vam biti u fokusu, a što zamućeno. Tu opciju s toliko razina prije nismo viđali na kamerama pametnih telefona.

Prednja kamera ima 13 MP, F 2.4.,  s ultra širokim objektivom. Ima 3 širine kadra i opciju beauty filtera (soften, contour, tone). Sve to omogućava odlične selfie fotke što vjerujemo da je važno korisnicima sve popularnijih BeReal i TikTok Now aplikacija. Stražnja glavna kamera ima 50 MP s podesivim otvorom blende u rasponu od F 1.4 do F 4.0. Tu su još ultra široka kamera od 13 MP te 64MP telefoto kamera. Sve nabrojane karakteristike kamera jamče da ćete s ovim mobitelom sigurno imati odlične fotografije. Možete ‘uhvatiti’ u jedan kadar velike krajolike, zumirati daleke objekte ili pak makro detalje bez problema. Nas je posebno zanimao noćni način snimanja.

NOĆNA FOTOGRAFIJA

Bilo je pravo zadovoljstvo šetati gradom i raditi noćne fotografije. Kamera odlično funkcionira u uvjetima slabe i ulične rasvjete. Zbog super noćnog načina rada (Super Night View) slika je izrazito oštra s puno detalja, živopisnih boja i najbolja do sada od bilo kojih mobitela koje smo koristili. Nadamo se da će vam se svidjeti galerija slika koju smo napravili u šetnji centrom Zagreba.

Iako je tu večer bilo maglovito i na Glavnom kolodvoru je bilo puno ulične rasvjete, slike su oštre, pune detalja i nisu se ‘raspale’.

Posebno nam se svidjela ova refleksija i ‘uglancani’ Trg bana Jelačića.

Umjetnički detalji na paviljonu na Zrinjevcu se izvrsno vide na fotografiji iako smo slikali u uvjetima slabog osvjetljenja.

Novost: na Huawei mobitelima, sve aplikacije su sada dostupne kroz AppGallery. Tamo se nalazi aplikacija Gspace preko koje se mogu instalirati i koristiti sve Google aplikacije, kao i npr. Uber, YouTube, Spotify, Instagram. Više detalja pročitajte ovdje.

MAKRO FOTOGRAFIJA

Isprobali smo i makro fotografiju koja nas je oduševila. Prizori detalja su nevjerojatni.

PORTRETI

S novim Huawei Mate50 Pro mobitelom moći ćete snimiti prekrasne portretne fotografije s popularnim bokeh efektom. Pozadina će biti lagano ‘zamućena’, a osoba će lijepo doći do izražaja baš kao i kod profesionalnih fotografija.

Morali smo isprobati kameru i na ovom čupavom modelu.

Huawei Mate50 Pro je otporan na prskanje, vodu i prašinu (ocjena otpornosti IP68), tako da se ne trebate brinuti zbog npr. kiše ili eventualnih nezgoda. Ono što je još jedna odlična i korisna stvar, za nas koji smo često na putu, je iznimno brzo punjenje baterije (SuperCharge).

Svi ljubitelji fotografije definitivno će biti zadovoljni s kamerom ovog pametnog telefona. Nova kamera nudi jako puno mogućnosti, pa možete imati slobodu i kreativnost u fotografiranju i stvaranju novih uspomena. Nama se definitivno svidjela.

Jasminka Đaković

Fotografije: Putopis

Članak je napravljen u suradnji s Huawei Hrvatska

You may also like

Leave a Comment