Na putu uz Telekom Bankarstvo

by Putopis

Pola devet navečer je, na trajektu sam za Dugi otok i pišem blog na mobitelu. Cijeli dan sam na putu i jedna od glavnih stvari koju imam uz sebe je naravno mobitel. Zbog mog posla, čestih putovanja i činjenice da nisam vezana uz određeni prostor odnosno klasični ured, on mi je u zadnje vrijeme glavni alat za posao. Važno mi je da, ako mogu, sve što trebam obavim preko mobitela i da ne trebam paliti laptop ili ga nositi sa sobom. Bitno mi je imati što manje stvari na putovanju, što manje prtljage i ‘tereta’, a samim time i brige. Također da sve što trebam obaviti na putovanju, na nekoj destinaciji, obavim brzo i sigurno. Provjeriti mailove, društvene mreže, napraviti objave, napraviti fotografije, obraditi ih, urediti video, npr. jako mi je bitna karta i aplikacija za što točniju vremensku prognozu. Praktična sam osoba, mislim da sam dosta dobro organizirana i uvijek želim i tražim neka pametna rješenja koja će mi na putovanju, ali i općenito olakšati i pojednostavniti svakodnevni život. Vrijeme mi je dragocjeno i sve što mi omogućuje da imam više vremena za ono što volim je i više nego dobrodošlo.

Zbog svih tih razloga definitivno me je zainteresirala nova aplikacija Telekom Bankarstva koju su pokrenuli HT i Zagrebačka banka. Imala sam se prilike upoznati s njom i nekoliko stvari mi je odmah zapelo za oko koje će mi biti jako korisne, a neke su i pravi novitet na tržištu.  Ali prvo par riječi o čemu se zapravo radi.  Telekom Bankarstvo je najjednostavnije rečeno paket kompletnih bankarskih usluga na vašem mobitelu dostupne putem mobilne aplikacije. Na njoj imate pregled svih svojih računa i debitnih kartica, pregled prometa po računima, dostupna osiguranja koja možete ugovoriti, te IziPay uslugu (prebacivanje novca bez IBAN-a i bez naknade). Putem Telekom Bankarstva možete jednostavno plaćati račune skeniranjem koda na računu pri čemu štedite vrijeme i cijeli proces je znatno kraći. U paketu usluga imate na raspolaganju 10 besplatnih transakcija, 3 podizanja gotovine karticama na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj ili EU, i naravno popis svih bankomata i poslovnica.

Ono što me se potpuno dojmilo je mogućnost primanja i slanja novca u aplikaciji Telekom Bankarstvo i to ­preko opcije IziPay! Primati i slati novac možete bilo kojoj osobi koju imate u svojim kontaktima u telefonu, za to ne morate znati njihov IBAN, a primatelj novca niti ne treba imati aplikaciju Telekom Bankarstva. Drago mi je da imam to unutar iste aplikacije, a ne da ih moram skidati nekoliko. Ako pak prebacujete novac nekome tko nema aplikaciju, jednostavno će dobiti obavijest putem SMS-a o prijenosu novca i upute za povezivanje svog IBAN-a sa svojim brojem mobitela.

Telekom Bankarstvo i paket svih ovih usluga plaćate samo 20 kn mjesečno, što je povoljnije od većine bankarskih paketa, a ukoliko ste još HT korisnik tada 15 ili 10 kn, ovisno koristite li barem jednu od HT usluga ili ste Magenta 1 korisnik. Sve detalje možete naći na linku

Korisnik Telekom Bankarstva možete biti i ako ste klijent neke druge banke, pri čemu će prebacivanje vašeg računa i većine obaveza, odraditi za vas bez da morate otići u poslovnicu svoje banke. Pogledajte upute o registraciji:

Mislim da će meni osobno sljedeće opcije biti jako korisne i olakšati mi svakodnevni život:

  • plaćanje mobitelom, posebno me veseli beskontaktna opcija
  • kontrola potrošnje i blokiranje kao sigurnosni alat – vrlo jednostavno, samo potezom prsta može se ograničiti potrošnja po karticama i na taj način kontrolirati trošenje. Osim toga ukoliko se npr. na putu izgubi kartica ili dođe do krađe, odmah se može blokirati račun preko aplikacije, odnosno potrošnja se stavi na 0 i račun je blokiran. Aplikacija je stalno dostupna i ne mora se uopće čekati, otvaranje poslovnice ili zvanje službe za korisnike, nego se može odmah reagirati
  • IziPay – apsolutno super praktična stvar
  • podizanje gotovine na bilo kojem bankomatu tri puta bez naknade i naravno korištenje Unicredit bankomata u Europi jer ne moram razmišljati o naknadama za podizanje novaca, što je na putovanju uvijek važno

Čini mi se da nekada zaboravimo napraviti neke revizije u životu. I dok je u poslovnom korporativnom svijetu, kojem sam i ja nekada pripadala, normalno i uobičajeno raditi reviziju projekata i kampanja, revizije za neke privatne stvari se možda rjeđe rade. Revizije međuljudskih odnosa, stvari koje radimo ili ne radimo, usluga koje imamo i koristimo, nekako smo robovi navika. Češće bi trebali pogledati što imamo, što nam treba i da li ima nekih novih stvari koje bi trebali raditi, isprobati ili koristiti.

Blog završavam na plaži Veli Žal, na Dugom otoku. Naravno blog pišem na mobitelu, odgovaram na mailove i planiram novo putovanje. Mislim da će planiranje troškova novog puta biti jednostavnije s novom aplikacijom. Generalno ove nove opcije će mi olakšati ne samo planiranje putovanja već i svakodnevni život. Nadam se da će vam sve ove informacije biti korisne, a do novog bloga uživajte u foto galeriji s Dugog otoka.

Put prema plaži Veli Žal

Plaža Veli Žal

Sali

Sali

Plaža Sakarun

Svjetionik Veli Rat

 

Jasminka Đaković

 

Blog je napravljen u suradnji sa Zagrebačkom bankom i Hrvatskim Telekomom koji su mi omogućili pristup novoj aplikaciji. Tekst predstavlja moje osobno mišljenje.

You may also like

Leave a Comment